Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα “Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά”

1043
ημερίδα αναβολικά
- Διαφήμιση -

Η οργανωμένη δίωξη από την Πολιτεία των διακινητών αναβολικών και η συνέχιση των ενημερωτικών ¨Ημερίδων¨ από τη μόνη μη κερδοσκοπική εταιρεία της χώρας μας – αναγνωρισμένη από τη WADA – ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, ήταν το ¨δίπτυχο¨ πάνω στο οποίο κινήθηκαν όλοι όσοι πήραν το λόγο στην ¨Ημερίδα¨ των Σερρών: παράγοντες του αθλητισμού (ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κύριος Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κύριος Ισίδωρος Κούβελος και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κύριος Γιάννης Λιούμπας), πολιτικά στελέχη (η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, ο επίσης βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κύριος Μιχάλης Τζελέπης και ο εκπρόσωπος της υφυπουργού Εσωτερικών, Μακεδονίας και Θράκης κυρίας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, κύριος Γεώργιος Χίτζιος), ο αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ Τάσος Χατζηβασιλείου, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού (ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Σερρών κύριος Ηλίας Γκότσης), όπως επίσης, και κυρίως, οι εισηγητές πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

- Διαφήμιση -

Στην κεντρική ομιλία του ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών κύριος Γιώργος Κατσιμπάρδης, αρχικά τόνισε την αποτυχία της αναβάθμισης των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας της εμπορευματοποίησης, που ¨έφερε¨ μετά το 1950 περίπου, η συνεργασία ορισμένων αθλητικών παραγόντων μεγάλων οργανώσεων (ΔΟΕ, FIFA, IAAF κ.α.) ∙ των Ολυμπιακών Αγώνων που πλέον δεν έχουν καμιά σχέση με τους μεγάλους αθλητικούς αγώνες της αρχαίας Ελλάδας (Ολυμπιακούς, Πύθια, Νέμεια και Ίσθμια), όπου κανένας από τους χιλιάδες νικητές δεν διανοήθηκε να ζητήσει – πέρα από το δάφνινο στεφάνι – χρηματική αμοιβή, γι΄ αυτό και οι αγώνες εκείνοι είχαν ονομαστεί ¨Στεφανίτες¨.

Συνεχίζοντας ο κύριος Κατσιμπάρδης υπογράμμισε την έκπληξή του καθώς, πέρα από τα μέχρι τώρα γνωστά μεγάλα σκάνδαλα ντόπινγκ (με τους 33 θανάτους αθλητών και αθλητριών της Ανατολικής Γερμανίας, των πρωταθλητών Στίβου – που επίσημη γνωμοδότηση αναφέρει ότι, εκτός από τον Μπόλτ, όλοι οι άλλοι εννέα ολυμπιονίκες στους δρόμους ταχύτητας της τελευταίας δεκαετίας ήταν ντοπαρισμένοι, τους θανάτους ποδηλατών κατά τους περίφημους αγώνες ¨Tour de France¨ από αναβολικά, τις καταγγελίες ότι 50 αθλητές της Εθνικής Ομάδας Μπέιζ Μπολ των ΗΠΑ έκαναν και αυτοί χρήση απαγορευμένων ουσιών), ¨ήρθαν στο φως¨, τις τελευταίες ημέρες, και δύο άλλα μεγάλα σκάνδαλα: η χρήση αναβολικών από ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας της Ισπανίας, για να κερδίσουν με 12 γκολ την αντίστοιχη Ομάδα της Μάλτας, καθώς μόνο έτσι μπόρεσαν να προκριθούν σε προηγούμενο Champions League, όπως επίσης και της καταγγελίας του γιατρού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ότι ποδηλάτες έκαναν χρήση αναβολικών με ¨Ειδικό Πρόγραμμα¨, που τους έδινε η ίδια η Ομοσπονδία τους !!!

Στην εμπεριστατωμένη ομιλία του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κύριος Ισίδωρος Κούβελος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη συμμετοχή μου στη σημερινή ¨Ημερίδα¨, με θέμα ¨Η Ολυμπιακή Ιδέα στη μάστιγα των αναβολικών¨, και να απευθύνω εκ μέρους της Ολυμπιακής Ακαδημίας ένα χαιρετισμό υποστήριξης στην εξαιρετική προσπάθεια που πραγματοποιεί ο κύριος Γιώργος Κατσιμπάρδης, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, με αυτές τις διοργανώσεις. Η προσπάθειά του είναι ιδιαίτερα σημαντική για το χώρο του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αξιών. Και μάλιστα στο πλαίσιο του προβλήματος της μάστιγας των αναβολικών, που απασχολεί την ολυμπιακή και την αθλητική οικογένεια τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Στο δικό του χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κύριος Ιωάννης Λιούμπας τόνισε με έμφαση τα εξής: «Ο αθλητισμός ήταν, και θα πρέπει να παραμείνει, ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, του πολιτισμού που γέννησε τα Ολυμπιακά ιδεώδη και μεταλαμπαδεύτηκε σταδιακά σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Μέσα από την διαδικασία άθλησης, ο νέος στις παλαίστρες και  στα στάδια, λάμβανε αγωγή αγωνιζόμενος για τη νίκη και τη βελτίωση των σωματικών, και την εξύψωση των ψυχικών αρετών. ¨Καλός κι αγαθός¨.
Ο αθλητισμός ήταν και θα πρέπει να παραμείνει έννοια ταυτόσημη με το ήθος. Μία σειρά παραγόντων, όπως η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, η γρήγορη άνοδος της απόδοσης, και άλλων παθογενειών, έφεραν την χρήση απαγορευμένων ουσιών  στα Στάδια ∙ χρήση που, πέρα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καταστροφή των αθλητών, οι οποίοι κάνουν χρήση αναβολικών, αντιτίθεται στα βασικά χαρακτηριστικά του ολυμπισμού, στις έννοιες του μεγάλου,  του ωραίου και του αληθινού».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.