Θεατρική παράσταση του 5ου ΓΕΛ Σερρών « Η μῆνις του Αχιλλέως»

Θεταρική παράσταση 5ου ΓΕΛ
- Διαφήμιση -

Το 5ο ΓΕΛ , συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης των ομηρικών κειμένων –μετά την περσινή παρουσίαση της «Ρότας του Οδυσσέα»– παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση « Η μῆνις του Αχιλλέως» σε μια έμμετρη διασκευή της εκπαιδευτικού Ισιδώρας Μάλαμα και σε σκηνοθετική απόπειρα της Ισιδώρας Μάλαμα και της Αθηνάς Γεωργίου.

Το έργο αποδίδει τις συνέπειες του θυμού του πρωτοπαλίκαρου των Αχαιών, Αχιλλέα, τόσο στη μάχη όσο και στην ψυχική κατάσταση και την ηθική εξέλιξη των φίλων και των εχθρών του. Ο θυμός του Αγαμέμνονα, η ιστορία της Ελένης και του Πάρη, ο αποχωρισμός της Ανδρομάχης και του Έκτορα, οι μάταιες προσπάθειες των Αχαιών να πείσουν τον Αχιλλέα να επιστρέψει στη μάχη, ο χαμός του Πατρόκλου και του Έκτορα, η συνάντηση του γερο-Πρίαμου με τον Αχιλλέα προκειμένου να πάρει στα χέρια του το νεκρό παιδί του, όλες αυτές οι σκηνές θα αναβιώσουν μέσα στο θέατρο πλαισιωμένες από υπέροχες μελωδίες.

- Διαφήμιση -

Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή, 4 Μαϊου, στις 9.00 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Την προσπάθειά αυτή στηρίζουν με την ευγενική τους χορηγία τα σούπερ μάρκετ «Κάντζας», το βιβλιοχαρτοπωλείο «Σωτηρόπουλος», οι κατασκευές αλουμινίου «Χατζηπαντελής Α.Ε.» και το τυπογραφείο «Prototypia».

Ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση αποτελεί η ένταξη του όλου εγχειρήματος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.