Έναρξη της πτήσης του ευρύτομου της αμυγδαλιάς

0
168
Ευρυτόμου Αμυγδαλιάς
- Διαφήμιση -

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η πτήση του ευρύτομου της αμυγδαλιάς στους αμυγδαλεώνες της ΠΕ Σερρών.

Η έξοδος του εντόμου και η δραστηριότητά του διαρκεί περίπου 20-25 ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το ευρύτομο θεωρείται από τους σπουδαιότερους εχθρούς της αμυγδαλιάς και η μή έγκαιρη αντιμετώπισή του μπορεί να επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημιά στους αμυγδαλοπαραγωγούς.

- Διαφήμιση -

Επειδή τα εξειδικευμένα διασυστηματικά εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση του ευρύτομου της αμυγδαλιάς έχουν ανακληθεί, θα πρέπει η καταπολέμηση του εντόμου να γίνει στοχεύοντας τα ενήλικα πριν αυτά προλάβουν να ωοτοκήσουν στους καρπούς. Συνεπώς συνιστάται στους παραγωγούς να ψεκάσουν άμεσα με ένα εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν για την αντιμετώπισή του.

Οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται κατά τις θερμές ώρες της ημέρας οπότε παρατηρούνται μεγαλύτεροι πληθυσμοί ενήλικων ατόμων και να επαναλαμβάνονται κάθε 7-8 ημέρες μέχρι το στάδιο της…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.