Φρένο στις νέες άδειες επαγγελματιών πωλητών λαϊκών

0
301
άδειες επαγγελματιών λαϊκών
- Διαφήμιση -

Την πλήρη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΠΑ) θα πρέπει να περιμένουν όσοι ενδιαφέρονται για την έκδοση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών. Ωστόσο για την έκδοση νέων αδειών παραγωγών πωλητών υπαίθριου εμπορίου δεν υφίσταται περιορισμός.

Αυτό διευκρινίζει εγκύκλιος (σε σχέση με τις διατάξεις του νόμου 4497/2017 περί υπαίθριου εμπορίου) που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης. Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο της γενικής γραμματείας αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανανέωση των υφιστάμενων αδειών, την έκδοση νέων, τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά, καθώς και το ποια προϊόντα και σε ποιες αγορές επιτρέπεται να εμπορεύονται οι αδειούχοι πωλητές.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε σχέση με την «έκδοση νέων επαγγελματικών αδειών πωλητών υπαίθριου εμπορίου μετά τη δημοσίευση του ν. 4497/2017», γίνεται γνωστό ότι: «Η μεταβατική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 59 του νόμου 4497/2017 (ΦΕΚ Α΄171), όπως τροποποιήθηκε από την παρ.2 του άρθρου 121 του ν.4512/2018 (ΦΕΚ Α΄5), ορίζει ότι η έκδοση νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε μορφής, καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών, επιτρέπονται μόνο μετά την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ, η οποία θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω εγκυκλίου που θα εκδοθεί για…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.