«Παραλύει» η Γαλλία – Απεργίες σε σιδηρόδρομους & Air France

447
Γαλλία απεργίες
- Διαφήμιση -

Μετά τα «προειδοποιητικά πυρά» της 22ας Μαρτίου, ήρθε η ώρα για τη μητέρα των μαχών: με μόλις ένα στα οκτώ δρομολόγια των TGV να πραγματοποιείται σήμερα, οι σιδηροδρομικοί δίνουν τον τόνο μιας μακράς απεργίας που ξεκίνησε χθες το βράδυ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο μεταρρύθμισης της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων SNCF.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις της SNCF, οι εκδρομείς του Πάσχα φαίνεται ότι γλίτωσαν την ταλαιπωρία, καθώς τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά το βράδυ της Δευτέρας. Στον σταθμό της Τουλούζης-Ματαμπιό, όσοι είχαν φροντίσει να κλείσουν εισιτήριο εγκαίρως δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα. Εκείνοι που το αμέλησαν διαπίστωσαν ότι ήταν αδύνατον να φύγουν από την πόλη: τα TGV (οι ταχείες αμαξοστοιχίες) για το Παρίσι, τη Λιόν, το Μπορντό, ήταν γεμάτα. Όπως και τα λεωφορεία με προορισμό τη γαλλική πρωτεύουσα.

- Διαφήμιση -

Η κατάσταση δεν αναμένεται να παραμείνει η ίδια σήμερα για τους επιβάτες των TGV, των Ιντερσίτι και των καθημερινών χρηστών του προαστιακού. Ήδη από την Κυριακή, η διεύθυνση των SNCF έχει προειδοποιήσει για «σοβαρά προβλήματα» στα δρομολόγια, αφού συμμετοχή στην απεργία, 48 ώρες πριν ξεκινήσει, είχαν δηλώσει σχεδόν ο ένας στους δύο σιδηροδρομικούς υπαλλήλους (ποσοστό 48%, από 35,2% την 22α Μαρτίου) και πάνω από τρεις στους τέσσερις μηχανοδηγούς (77%).

Η εταιρεία προβλέπει ότι θα πραγματοποιούνται σήμερα κατά μέσο όρο ένα στα οκτώ δρομολόγια των TGV (ένα στα δέκα στον άξονα Νότου-Ανατολής) και ένα στα πέντε τοπικά δρομολόγια. Η κυκλοφορία του προαστιακού (RER) στο Ιλ ντε Φρανς εκτιμάται ότι θα ποικίλει, ανάλογα με τη γραμμή, από ένα στα δύο μέχρι και ένα στα πέντε τρένα. Ορισμένες γραμμές θα λειτουργήσουν κανονικά.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.