Γ. Μωυσιάδης: «Καμία ανησυχία για τα νερά του Στρυμόνα»

485
Στρυμόνα αλιείας
- Διαφήμιση -

Τη διαβεβαίωση πως η κατάσταση με τα νερά του ποταμού Στρυμόνα είναι απολύτως ελεγχόμενη, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το θέμα.

Ο Γιάννης Μωυσιάδης ενημέρωσε τους Σερραίους πολίτες και κυρίως τους αγρότες, οι οποίοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την ανησυχία τους , ότι το τελευταίο διάστημα απελευθερώνεται αρκετά μεγάλος όγκος νερού από τη λίμνη Κερκίνη , καθώς το ζητούμενο είναι να κρατιέται εκεί η στάθμη χαμηλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη στο Στρυμόνα , κάτι όμως, που όπως επισημαίνει ο κ. Μωυσιάδης, είναι απολύτως ελεγχόμενο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε καθημερινές μετρήσεις της στάθμης έτσι ώστε να μην ξεπερνιούνται ποτέ τα όρια που μπορεί να σηματοδοτήσουν κίνδυνο υπερχείλισης.

- Διαφήμιση -

Μετά τις προειδοποιήσεις που εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες από την Βουλγαρία για κάθοδο μεγάλων ποσοτήτων νερού που εγκυμονούν κίνδυνο πλημμύρας , η Περιφέρεια φροντίζει να διατηρεί τη στάθμη της λίμνης σε όρια που να αφήνουν περιθώριο να υποδεχτεί έναν μεγάλο όγκο νερού. Έτσι λοιπόν σήμερα Πέμπτη 29/3/2018 η στάθμη στη λίμνη Κερκίνη διαμορφώνεται στα 33 μέτρα , γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ένα περιθώριο 2,5 ακόμη μέτρων . Αν δεν διατηρηθεί αυτό το όριο τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης τότε θα υπάρχει κίνδυνος.

Ο κ. Μωυσιάδης εξέφρασε την πεποίθηση πως σε λίγες ημέρες από τώρα θα έχει εξισορροπηθεί η κατάσταση, επαναλαμβάνοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως η Περιφέρεια εργάζεται για να προστατευτεί η πεδιάδα από ενδεχόμενες πλημμύρες και να διασφαλιστούν οι καλλιέργειες.

Το ίδιο καθησυχαστικός εμφανίστηκε και όσον αφορά στην αντοχή των αναχωμάτων , τονίζοντας πως αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών, όπου αυτές εντοπίζονται, στο πλαίσιο της εργολαβίας που υπεγράφη προ ημερών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.