Πρόγραμμα για ομάδες παραγωγών γεωργίας και κτηνοτροφίας

Παραγωγών Γεωργίας Κτηνοτροφίας ΕΣΠΑ ενισχύσεις
- Διαφήμιση -

Παροχή οικονομικής στήριξης σε νέες ομάδες και οργανώσεις παραγωγών φυτικής και ζωικής παραγωγής (δυνητικοί δικαιούχοι), οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και μέχρι και την υποβολή της αίτησης στήριξης έχουν αναγνωριστεί επίσημα. Σκοπός του προγράμματος είναι η συσπείρωση των παραγωγών σε ομάδες ή οργανώσεις που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών και να μειώσουν το ανά παραγωγό κόστος παραγωγής.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, οι δυνητικοι δικαιούχοι πέραν της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών υποχρεούνται να υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο διάρκειας 5 ετών, το οποίο θα περιλαμβάνει σαφείς και μετρήσιμους στόχους με περιγραφή των ενεργειών για την επίτευξή τους. Οι στόχοι του επιχειρηματικού σχεδίου ομαδοποιούνται σε δύο ομάδες την Α και την Β. Στην Ομάδα Α περιλαμβάνονται στόχοι όπως αύξηση του όγκου παραγωγής, αύξηση της αξίας παραγωγής, καθετοποίηση ή διαφοροποίηση της παραγωγής κ.α. Στην Ομάδα Β περιλαμβάνονται ενέργειες προώθησης/προβολής, περιβαλλοντική διαχείριση υπολειμμάτων και αποβλήτων, συμμετοχή σε δράσεις κατάρτισης κ.α. Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να θέτει προς επίτευξη τουλάχιστον ένα στόχο από την Ομάδα Α και ένα από την Ομάδα Β. (Για περισσότερα βλ. Πρόσκληση και Υπουργική Απόφαση εφαρμογής στα Σχετικά αρχεία.)

- Διαφήμιση -

Η οικονομική στήριξη χορηγείται σε ετήσια βάση με τη μορφή ποσού στήριξης (κατ΄αποκοπή ενίσχυση) που αποτελεί ποσοστό επί της ετήσιας εμπορεύσιμης αξίας των προϊόντων της ομάδας παραγωγών ή οργάνωσης παραγωγών.

Σε ποιους απευθύνεται
Νέες ομάδες παραγωγών και οργανώσεις παραγωγών, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί επίσημα και ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων. Ο ελάχιστος αριθμός μελών για τις ομάδες φυτικής παραγωγής είναι 10, για τις ομάδες ζωικής παραγωγής 5 και για τις οργανώσεις παραγωγών φυτικής και ζωικής παραγωγής όπως προβλέπεται από την υπ’ αριθμ.397/18235/2017 ΥΑ (ΦΕΚ 601/Β/2017), όπως ισχύει κάθε φορά.

Περίοδος υποβολής από 8/1/2018 έως 7/5/2018
Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

Είδος ενίσχυσης
Επιχορήγηση / Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής Όλη η Ελλάδα

Όροι και προϋποθέσεις
Μια ομάδα / οργάνωση παραγωγών μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εφόσον: Έχει έδρα στην ελληνική …
Μια ομάδα / οργάνωση παραγωγών μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εφόσον:
Έχει έδρα στην ελληνική επικράτεια.Στην περίπτωση που η Ομάδα / Οργάνωση αποτελεί σαφώς οριζόμενο μέρος νομικού προσώπου του συνεταιριστικού ή εμπορικού δικαίου λειτουργεί με ξεχωριστή λογιστική ή/και διοικητική διαχείριση.Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων καθώς και οι περιπτώσεις που εξαιρούνται αναφέρονται στην ενότητα 3.1 της Πρόσκλησης (βλ. Σχετικά αρχεία.)

Τι χρηματοδοτείται
Η οικονομική στήριξη για τη σύσταση των νέων ομάδων παραγωγών και οργανώσεων παραγωγών χορηγείται σε ετήσια βάση με τη μορφή ποσού στήριξης (κατ΄αποκοπή ενίσχυση) που αποτελεί ποσοστό επί της ετήσιας εμπορεύσιμης αξίας των προϊόντων της ομάδας παραγωγών ή οργάνωσης παραγωγών μετά την έκδοση απόφασης έγκρισης του αιτήματος στήριξης.

Προϋπολογισμός 25.000.000€

Δείτε εδώ την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Δείτε εδώ την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Υπηρεσίες Οικονομικών Συμβούλων – Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, τηλ.:23210 20700, Σέρρες

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
Βέρρος Κωνσταντίνος konstantinos@kverros.gr
Βάσω Αμανατίδου amanatidou@verrosike.gr
Χριστοφορίδου Άννα anna@kverros.gr
Μιχαλάκη Λιζέτα lizeta@kverros.gr
Μακρή Κική kiki@kverros.gr

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.