Κατάμεστο το ΔΗΠΕΘΕ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Μηχανισμός Αντικυθήρων ΔΗΠΕΘΕ
- Διαφήμιση -

Το 1ο ΓΕΛ Σερρών, ο Δήμος Σερρών (Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς) και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 19:30 μμ στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «ΑΣΤΕΡΙΑ» εκδήλωση με θέμα:
“Μηχανισμός των Αντικυθήρων: το πρώτο μηχανικό Σύμπαν”

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος του ΕΚΠΑ κ. Ξενοφώντας Δ. Μουσάς, ο οποίος διείσδυσε στα μυστικά της αρχαίας φιλοσοφίας, αστρονομίας και τεχνολογίας μέσα από την παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του αρχαιότερου πλανητάριου και υπολογιστή, που αποτελεί από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαιότητας σε παγκόσμια κλίμακα.

- Διαφήμιση -

Στη διάλεξη «ζωντάνεψαν» μπροστά στο κοινό εικόνες από το μυστηριώδες ναυάγιο των Αντικυθήρων, συζητήθηκαν ζητήματα σύλληψης της ιδέας κατασκευής του Μηχανισμού και του τρόπου λειτουργίας του και παρουσιάστηκαν τα πορίσματα των τελευταίων ερευνών αναφορικά με την αποκρυπτογράφηση των επιγραφών που βρίσκονται «κρυμμένες» στις πτυχές του.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Αραμπατζής, ο αρμόδιος σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ.Τενεκετζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον την σπάνια σε περιεχόμενο και επιστημονική αξία εκδήλωση.

Στο τέλος της παρουσίασης έφηβοι μαθητές του εικαστικού εργαστηρίου της ΚΕΔΗΣ, ΆΡΤΙΟ, προσέφεραν στον καθηγητή κ. Μουσά, έργα που φιλοτέχνησαν ειδικά για εκείνον, τα οποία είναι χειροποίητα και εμπνευσμένα από το θέμα της εκδήλωσης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.