Εκδήλωση με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Εκδήλωση Μηχανισμός Αντικυθήρων
- Διαφήμιση -

Το 1ο ΓΕΛ Σερρών, ο Δήμος Σερρών (Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς) και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «ΑΣΤΕΡΙΑ» στην εκδήλωση με θέμα :

“ Μηχανισμός των Αντικυθήρων: το πρώτο μηχανικό Σύμπαν ”

- Διαφήμιση -

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος του ΕΚΠΑ κ. Ξενοφώντας Δ. Μουσάς, ο οποίος θα διεισδύσει στα μυστικά της αρχαίας φιλοσοφίας, αστρονομίας και τεχνολογίας μέσα από την παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του αρχαιότερου πλανητάριου και υπολογιστή, που αποτελεί από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαιότητας σε παγκόσμια κλίμακα.

Στη διάλεξη θα «ζωντανέψουν» μπροστά μας εικόνες από το μυστηριώδες ναυάγιο των Αντικυθήρων, θα συζητηθούν ζητήματα σύλληψης της ιδέας κατασκευής του Μηχανισμού και του τρόπου λειτουργίας του και θα παρουσιαστούν τα πορίσματα των τελευταίων ερευνών αναφορικά με την αποκρυπτογράφηση των επιγραφών που βρίσκονται «κρυμμένες» στις πτυχές του.

Παράλληλα, στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει Έκθεση με πάνελ που σχετίζονται με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και την ελληνική αστρονομία.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.