Τι συμβαίνει με τα αδέσποτα στις Σέρρες

1066
Αδέσποτα Σκυλιά Σέρρες Γρηγοριάδης ζώο
- Διαφήμιση -

Σε συνέντευξή του στο Serrespost.gr ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, Χρήστος Γρηγοριάδης, δίνει μια σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει με τα αδέσποτα στην πόλη των Σερρών, ποια είναι η κατάσταση και πως αντιμετωπίζεται.

- Διαφήμιση -

Χρ.Γρηγοριάδης: “Όσον αφορά τα αδέσποτα, πρέπει να διευκρινίσουμε για μία ακόμη φορά, πως περισυλλογή γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που έχουμε επιθέσεις σε πολίτες ή δαγκώματα ή αν διαπιστώσουμε ότι κάποια ζώα είναι άρρωστα. Το πρόγραμμα των στειρώσεων που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό, προχωράει κανονικά. Σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Φίλοι Ζώων Σερρών”, στον οποίο είναι Πρόεδρος η Νάνσυ Μπατογιάννη. Μαζεύουμε σκυλιά από έξω, ως επί το πλείστον τα θηλυκά, τα πηγαίνουμε στο κυνοκομείο, τα στειρώνουμε και τα επανεντάσσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε περισυλλογή, με την έννοια ότι μαζεύουμε ανεξέλεγκτα όποιο ζώο είναι αδέσποτο. Ο κόσμος πολλές φορές παίρνει τηλέφωνο και μας ζητάει να τα μαζέψουμε όλα, να μην υπάρχουν καθόλου αδέσποτα. Δεν μπορούμε να μαζέψουμε όλα τα σκυλιά και να τα βάλουμε στο κυνοκομείο, γιατί και παράνομο είναι, αλλά και αδύνατον. Εμείς πρέπει να τα παίρνουμε, μετά να τα εμβολιάζουμε, να τα τσιπάρουμε και να τα επανεντάσσουμε. Οπότε, μαζεύουμε σκυλιά, μόνον όταν υπάρχει πρόβλημα, καταγγελία επίθεσης σε άνθρωπο ή όταν είναι άρρωστα”.

Ο κύριος Γρηγοριάδης, διευκρίνισε και τι ακριβώς συμβαίνει με τις αγέλες των αδέσποτων σκυλιών, που σε πολλές περιπτώσεις τρομοκρατούν πολίτες και κυρίως μικρά παιδιά.  Χρ.Γρηγοριάδης: “Γνωρίζουμε τα σημεία στα οποία δημιουργούνται οι αγέλες και αντιμετωπίσαμε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, μαζεύοντας τους αρχηγούς και κάποια ακόμη σκυλιά. Με αυτό τον τρόπο οι αγέλες διαλύονται ήρεμα. Έχουμε καταφέρει να τις περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό και μέσα στο επόμενο διάστημα θα διαλύσουμε και όσες αγέλες έχουν απομείνει, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες μας”.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.