Η Κ.Ευαγγελίδου νέα Καλλιτεχνική Δ/ντρια στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Ευαγγελίδου Κλαλιόπη ΔΗΠΕΘΕ Καλλιτεχνική Διευθύντρια
- Διαφήμιση -

Ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα το όνομα για τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, που παρέμενε κενή για ένα χρόνο περίπου, μετά τη λήξη της θητείας του Παναγιώτη Μέντη. Η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου ήταν η επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Απριλίου και η θητεία της θα είναι τριετής με ετήσια ανανέωση.

- Διαφήμιση -

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι ένα οικείο πρόσωπο για τους Σερραίους πολίτες καθώς πέρα από την επαγγελματική της ιδιότητα συμμετείχε στα κοινά αλλά και σε δράσεις της τοπικής κοινωνίας. Από καλλιτεχνική οικογένεια, κόρη της Σερραίας ηθοποιού Βίλμας Τσακίρη, εργάζεται και ζει με την οικογένειά της, εδώ και αρκετά χρόνια στις Σέρρες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κόρη του Γιάννη Ευαγγελίδη και της Βίλμας Τσακίρη. Σπούδασε Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Στο θέατρο ξεκίνησε το 1992 με τον θίασο του Γ. Κιμούλη στο έργο “Συρανό ντε Μπερζεράκ” του Ροστάν. Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες θεατρικές και τηλεοπτικές. Από το 2002 ζει στις Σέρρες.Έχει τρία παιδιά.
Από 2007-2010 συνεργάστηκε με το κρατικό θέατρο Β. Ελλάδος. Από το 2007 έως 31/12/2010 ήταν πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και το 2008- 2009 ήταν αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Σερρών. Από το 2010 είναι υπεύθυνη της Ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.
2012: “Το Παρδαλό Κασκόλ” κείμενο Κ. Ευαγγελίδου, μουσική Κ.Ευαγγελίδης σκηνοθεσία Δ.Σειτάνης στο Ακαδήμεια κέντρο πολιτισμού.
Αύγουστος 2012 – Mάρτιος 2013 : ” Συναντήσεις στον εξώστη ” ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ Σερρών.
Φλεβάρης – Μάρτης 2013: ” Φύλλα της…” του Ανδρέα Φλουράκη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.
Από το 2014 είναι φοιτήτρια στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
2015-2016 συνεργασία με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ” Θέλω να το ξέρεις” του Π. Μέντη σκηνοθεσία Κ. Ευαγγελίδου, ” Η Αλίκη στην χώρα των ψαριών” του Γ. Ξανθούλη σκηνοθεσία Κ. Ευαγγελίδου, ” Εφτά λογικές απαντήσεις” του Λ. Προυσαλίδη σκηνοθεσία Ν. Σακαλίδης. Ραδιόφωνο ΖΕΝΙΘ 88.8. Ερασιτεχνική ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ” Η θεία απ’ το Σικάγο” και ” Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται” διδασκαλία- σκηνοθετική επιμέλεια Κ. Ευαγγελίδου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.