Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ Πρόγραμμα
- Διαφήμιση -

Μόλις τέσσερις ημέρες απομένουν για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τον β’ κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικής ανάπτυξης του ΟΠΑΠ θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω του www.opapcsr.gr έως τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ).
H διαδικασία επιλογής των 21 νέων εταιρειών που θα ενταχθούν εφέτος στο «ΟΠΑΠ Forward» θα γίνει με βάση ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία.

Τα σημαντικά αποτελέσματα του α’ κύκλου
Στον α’ κύκλο του προγράμματος, που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2017, εντάχθηκαν 20 εταιρείες, οι οποίες χάρη στην ολοκληρωμένη στήριξη που λαμβάνουν, σε λιγότερο από έναν χρόνο, έκαναν ένα επιχειρηματικό «άλμα». Συγκεκριμένα, έως σήμερα έχουν αυξήσει τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ), έχουν δημιουργήσει 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.
Τι περιλαμβάνει η ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών που παρέχει το πρόγραμμα

- Διαφήμιση -

Οι 21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα υποδεχθεί εφέτος το «ΟΠΑΠ Forward» θα λάβουν μία ολοκληρωμένη σειρά από υπηρεσίες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξή τους. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα τους παρέχει:

· Πρόσβαση σε χρηματοδότηση (επενδύσεις και δανεισμό) σε συνεργασία με κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα

· Ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση από ένα σημαντικό δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και έμπειρων στελεχών της αγοράς

· Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα στρατηγικής, διαχείρισης οικονομικών, λειτουργίας και ανθρωπίνου δυναμικού, πωλήσεις και επικοινωνία

· Προοπτικές πρόσβασης σε διεθνείς αγορές και δράσεις δικτύωσης

Έμφαση στους τομείς με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» υλοποιείται σε συνεργασία με το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece και απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνους, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Η περιγραφή του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» και όλες οι πληροφορίες για τα κριτήρια, τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επιλογής, συμμετοχής καθώς και το χρονοδιάγραμμα, είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.