Τροποποίηση Απόφασης για την “Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ”

Τουρισμός καταλυμάτων ιδιώτες Πρόγραμμα Κοινωνικός αιτήσεις
- Διαφήμιση -

Ανακοινώθηκε η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» λόγω ένταξης επιπλέον οχτακοσίων ενενήντα (890) επενδυτικών σχεδίων/πράξεων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομήςκαι της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

- Διαφήμιση -

Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ

Προυπολογισμός Δράσης
Την αύξηση του προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης της Δράσης από 90.000.000 ευρώ σε 110.000.000 ευρώ και συνεπώς την τροποποίηση του σημείου 1 της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση με όμοιες αποφάσεις.

Μπορούν να συμμετέχουν

  • Υφιστάμενες & νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
  • Υφιστάμενες επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β΄ και Γ’ κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31.12.2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις
  • Νέες επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31.12.2015.

Επιδοτούνται για επενδυτικά σχέδια ύψους από 15.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ με την προϋπόθεση να μην υπερβαίνουν τον συνολικό κύκλο εργασιών των τουριστικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης του 2015 ή το ποσόν των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 ευρώ), αν ο κύκλος εργασιών είναι μεγαλύτερος από τα 150.000 ευρώ και δεν μπορεί να είναι κατώτερος των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000 ευρώ). Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που η επιχείρηση διαθέτει μικτή δραστηριότητα, τότε θα λαμβάνεται υπόψη ο κύκλος εργασιών μόνο των τουριστικών δραστηριοτήτων.

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

Επιδοτούνται για

  • Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
  • Μηχανήματα – Εξοπλισμός
  • Εξοπλισμό και Εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος & εξοικονόμησης ενέργειας & ύδατος
  • Ανάπτυξη & Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας & περιβαλλοντικής διαχείρισης
  • Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού)
  • Λογισμικά και Υπηρεσίες Λογισμικού
  • Μεταφορικά Μέσα
  • Παρακολούθηση υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου
  • Μελέτες/έρευνες αγοράς
  • Προβολή – Προώθηση

Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 11.02.2016 ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης, εκτός από τις δαπάνες παροχής υπηρεσιών παρακολούθησης, υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου, οι οποίες είναι επιλέξιμες από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Σε επιχειρήσεις με τρείς ή περισσότερες χρήσεις, απαιτείται η επιχείρηση να απασχολεί κατά μ.ο. την τριετία 2013-2015 τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.
  • Σε επιχειρήσεις με δύο χρήσεις απαιτείται η επιχείρηση να απασχολεί κατά μ.ο. την διετία 2014-2015 τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.
  • Σε επιχειρήσεις με μία πλήρη χρήση, απαιτείται κατ’ αναλογία η επιχείρηση να απασχολεί κατά το έτος 2015 τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.
  • Σε περίπτωση που μια επιχείρηση έχει λιγότερο από ένα έτος λειτουργίας, απαιτείται να απασχολεί τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ για το διάστημα λειτουργίας της.
  • Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει λάβει ενίσχυση από προηγούμενο πρόγραμμα θα πρέπει, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή την δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000¤ μέσα στην τριετία (τρέχον ημερολογιακό έτος και τα δύο προηγούμενα έτη).

Πότε και που υποβάλλω αίτηση χρηματοδότησης
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα), www.ependyseis.gr.

 

Επικοινωνία – Πληροφορίες- Ερωτήσεις
Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Υπηρεσίες Οικονομικών Συμβούλων – Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, τηλ.:23210 20700, Σέρρες

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
Βέρρος Κωνσταντίνος konstantinos@kverros.gr
Χριστοφορίδου Άννα anna@kverros.gr
Μιχαλάκη Λιζέτα lizeta@kverros.gr
Μακρή Κική kiki@kverros.gr

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.