Μακεδονικό γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εμμανουήλ Παπά

0
124
Εμμανουήλ Παπά Πολιτιστικός
- Διαφήμιση -

Με αφορμή το παραδοσιακό δρώμενο «Κούσασι» στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, με σκοπό την διάδοση και την διατήρηση του εθίμου, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, αποφάσισε μια σειρά δράσεων ανάδειξής του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, ανήμερα του εθίμου, σεμινάριο παραδοσιακών χορών των Νταρνακοχωριών στο Σχολαρχείο του Εμμανουήλ Παπά, όπου χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα διδαχτούν και θα μάθουν για τους χορούς του τόπου, καθώς και για τα ήθη και έθιμα.

- Διαφήμιση -

Με το πέρας του σεμιναρίου, το βράδυ της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα από την περιοχή των Σερρών και της Μακεδονίας με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών σχημάτων από την περιοχή των Σερρών.
Οι επισκέπτες και οι χορευτές που συμμετέχουν στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να χορέψουν τους τοπικούς χορούς και να γλεντήσουν μαζί με όλο το χωριό στην πλατεία του χωριού και στην συνέχεια να δουν το παραδοσιακό έθιμο «Κούσασι» ή Μάτιασμα, και το άναμμα της φωτιάς.

Η εκδήλωση θα κλείσει με Μακεδονικό γλέντι με χάλκινα και ζουρνάδες, στο κέντρο διασκέδασης «Κομπολόι», στο Νέο Σούλι.
Τιμή πρόσκλησης 15€ με πλούσιο μενού και άφθονο κρασί. Θα υπάρχει επίσης και λαχειοφόρος αγορά με 100 δώρα. Όλοι κερδίζουν!!!

- Διαφήμιση -