Δήλωση Μ.Τζελέπη για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών

επιπλοποιοί των Σερρών τιμούν τους προστάτες serrespost Τρεις Ιεράρχες
- Διαφήμιση -

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η γιορτή της εκπαίδευσης, η γιορτή των σχολείων, η γιορτή της σπουδάζουσας νεολαίας, η οποία στοχεύει στην μόρφωση και στην καλλιέργεια αξιών.

Οι Τρεις Ιεράρχες, με πίστη, αφοσίωση, αγάπη για τα γράμματα και την πνευματική φώτιση των μαθητών προσπάθησαν να καλλιεργήσουν ηθικές αξίες στους νέους: τις αξίες του Χριστιανισμού, αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς. Η συμβολή τους και η προσφορά τους καθοριστική και πολυσήμαντη για την κοινωνία, για το Έθνος και για τη χώρα. Έστησαν έτσι γέφυρες ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, ανάμεσα στη γνώση και την αρετή, ανάμεσα στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας και την πραγματική αλήθεια της αγάπης, ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη, τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό και δικαιολογημένα η εποχή τους ονομάστηκε: «Χρυσός Αιώνας της Εκκλησίας».

- Διαφήμιση -

Σήμερα, που η Παιδεία βιώνει την «απαξίωσή της», η «κατανάλωση» υλικών αγαθών ατονεί το πνεύμα και την ψυχή τους, πρέπει να επαναξιολογήσουμε τον εξέχοντα ρόλο της Παιδείας και να επανεπενδύσουμε ουσιαστικά στην αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο των οικονομικών αδιεξόδων και για να βγούμε από τον Κυκεώνα του κοινωνικού τέλματος που βρισκόμαστε σήμερα. Ας επενδύσουμε τώρα στον πραγματικό πολιτισμικό πλούτο της χώρας μας και στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας που είναι τα παιδιά μας.
Χρόνια πολλά σ’ όλους τους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.