Ερώτηση Κ.Καραμανλή για τα ιδιωτικά συμφωνητικά αγρομίσθωσης

Αγρομίσθωση συμφωνητικό Καραμανλής
- Διαφήμιση -

Ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσε σήμερα ερώτηση σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) στα ιδιωτικά συμφωνητικά αγρομίσθωσης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καραμανλής στην ερώτησή του, ένα από τα βασικά προβλήματα του αγροτικού τομέα της χώρας μας είναι το πολυιδιοκτησιακό καθεστώς των αγροτεμαχίων, μιας και αποτελούν παραδοσιακό περιουσιακό στοιχείο της ελληνικής οικογένειας. Είναι δε ιδιαιτέρως σύνηθες το γεγονός ότι σε μία συγκεκριμένη έκταση, π.χ. 10 στρεμμάτων, να εμφανίζουν ποσοστά συνιδιοκτησίας περισσότεροι του ενός ιδιοκτήτες.

- Διαφήμιση -

Παρ’όλ’αυτά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μη λαμβάνοντας υπόψη του προφανώς όλες τις συγκυρίες που αυτήν τη στιγμή πλήττουν τον πρωτογενή τομέα, όπως η οριζόντια μείωση των δικαιωμάτων, οι αυξημένοι συντελεστές φορολόγησης και ΦΠΑ, η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, οι μειωμένες εμπορικές τιμές των προϊόντων, αποφάσισε – για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο του 2018 – να εφαρμόσει την υποχρεωτική εγγραφή του Α.Τ.ΑΚ. του ιδιοκτήτη στα μισθωμένα αγροτεμάχια.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Καραμανλής, αυτή η κίνηση του Υπουργείου, τη συγκεκριμένη μάλιστα χρονική στιγμή, εγείρει σοβαρούς κινδύνους για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και κατ΄επέκταση και για την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων, με ό,τι αυτό κι αν αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες και γενικότερα για την ελληνική οικονομία.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.