Ο Κ.Καραμανλής στους πληγέντες της Αιτωλοακαρνανίας

Καραμανλής Ερώτηση
- Διαφήμιση -

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, για να διαπιστώσει πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε αυτές.

Μαζί με τους βουλευτές του κόμματος κ.κ. Μ. Σαλμά και Κ. Καραγκούνη, πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς, όπως την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας και τους Δημάρχους Ι.Π. Μεσολογγίου και Αγρινίου. Επίσης, επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Χρυσοβεργίου και Ζευγαρακίου, αλλά και το κατεστραμμένο τμήμα της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του φαραγγιού της Κλεισούρας.

- Διαφήμιση -

Σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Καραμανλής τόνισε –μεταξύ άλλων– τα εξής:
«Μια τέτοια καταστροφή δεν μπορεί να γίνεται ποτέ αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Στόχος της επίσκεψής μου είναι η λεπτομερής ενημέρωση από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για το μέγεθος της ζημιάς. Το ίδιο θα περίμενε κανείς να είχε κάνει και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κατεστραμμένο τμήμα της εθνικής οδού. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, θα δινόταν στην κυκλοφορία την προσεχή Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Τελικά, όμως, φαίνεται ότι θα υπάρξει σοβαρή καθυστέρηση και το έργο θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2018, αφού προγραμματίζεται να ακολουθηθεί χρονοβόρα διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως ξέρετε, στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε πάντα να ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Πέρα από την κριτική, καταθέτουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ζητάμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο αλλά να ακολουθήσει άμεσα το ευέλικτο πλαίσιο που προβλέπεται για τις φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, το άρθρο 25 του ΠΔ 60/2007 και το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, που επιτρέπουν μέσω «fast track» διαδικασίας να συναφθούν συμβάσεις με διαδικασία διαπραγμάτευσης, για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης. Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τη γραφειοκρατία!»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.