Εφηβικό ΜΓΣ Πανσερραϊκός – «Αγκαλιά» με τον τίτλο!

Πανσερραϊκός Κρι Κρι Μπάσκετ Έφηβοι Εφηβικό
- Διαφήμιση -

Μετά από επτά σερί νίκες, η εφηβική ομάδα του Πανσερραϊκού Κρι Κρι υπέστη την πρώτη εκτός έδρας, αλλά «γλυκιά» όπως αποδείχθηκε στο τέλος, ήττα από τους Ικάρους με σκορ 78-75, και βρίσκεται πλέον, μετά από πολλά χρόνια, κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στον όμιλό της!

Η νεοσύστατη φέτος ομάδα των Κοκολιού και Ιωσηφίδη, που μετρά λιγότερους από τέσσερις μήνες παρουσίας στα παρκέ και οι μισοί παίκτες της είναι τελειόφοιτοι μαθητές λυκείου με αποτέλεσμα να προπονούνται εβδομαδιαίως σε ρυθμούς «συντήρησης», έδειξε ότι, εκτός από ταλέντο και ομοψυχία, διαθέτει πολλά ψυχικά αποθέματα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες ενός ντέρμπυ.

- Διαφήμιση -

Εξαρχής, ο αγώνας αυτός είχε χαρακτηριστεί «ειδικών συνθηκών», όχι μόνο γιατί οι Ίκαροι αγωνιζόταν στην έδρα τους, αλλά γιατί διεκδικούσαν και αυτοί την πολυπόθητη πρωτιά του ομίλου. Με βάση το πρόγραμμα του πρωταθλήματος τα «λιοντάρια» ήταν υποχρεωμένα να δώσουν τον τρίτο τους αγώνα στη σειρά μέσα μια εβδομάδα (εκτός έδρας με τον Ορφέα στον Σκοπό το προηγούμενο Σάββατο και εντός με την Α.Ε.Σ. την Τετάρτη)! Εάν προσθέσει κανείς τα γεγονότα ότι ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ της ομάδας Χρήστος Γρίψιος λόγω εξετάσεων στη ξένη γλώσσα εμφανίστηκε στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης και αγωνίστηκε χωρίς ζέσταμα, και ο αντικαταστάτης του στην αρχική πεντάδα Ανέστης Καμήλαλης αποχώρησε νωρίς με τραυματισμό στον γαστροκνήμιο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές για έναν τόσο κρίσιμο αγώνα.

Ο προπονητής της ομάδας Φώτης Κοκολιός δήλωσε ικανοποιημένος μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Έπειτα από τα δύο δύσκολα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μας, απόψε έπρεπε να διαχειριστούμε την κόπωση από τα παιχνίδια αυτά και παράλληλα να βρούμε περισσή ενέργεια για τις ανάγκες του σημερινού ντέρμπυ. Το ξεκίνημά μας δεν ήταν το ιδανικό, με τη συγκέντρωση μας να μην είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και η αντίπαλη ομάδα να βρίσκει εύκολα σκορ. Επίσης, η δικαιολογημένη καθυστέρηση του «αρχηγού» στον αγωνιστικό χώρο είχε για μας αρνητικές συνέπειες. Έτσι, το επιμέρους σκορ ήταν 22-15. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την κακή αγωνιστική μας εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο ανεβάζοντας την πίεση στην άμυνα που μας επέτρεψε να εκδηλώσουμε αιφνιδιασμούς σκοράροντας κάποια εύκολα καλάθια και στο ημίχρονο μας πλησιάσαμε στο σκορ (46-42). Στο τρίτο δεκάλεπτο, και παρά τις κατευθύνσεις που δοθήκαν στην ανάπαυλα, δεν ακολουθήθηκε το πλάνο, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να ξεφύγουν με δέκα πόντους (61-51). Στην τέταρτη περίοδο όμως, επήλθε αντίδραση από τους αθλητές μας, οι οποίοι με σωστές επιλογές επιθετικά και σωστή αμυντική τακτική, κάλυψαν τη διαφορά και προηγήθηκαν μάλιστα στο σκορ τρία λεπτά πριν το τέλος. Αυτό που μας ενδιέφερε τελικά ήταν να περιφρουρήσουμε τη διαφορά στα μεταξύ μας παιχνίδια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την αγωνιστικότητα που έδειξαν μέσα στο γήπεδο».

Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τα «λιοντάρια» να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένα μέσα στο κλειστό της κοιλάδας για την επιτυχία τους, αλλά και για τη διαφαινόμενη πρωτιά του ομίλου που τους εξασφαλίζει πιο εύκολο αντίπαλο και πλεονέκτημα έδρας στη συνέχεια των αγώνων μπαράζ.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 24-27, 15-09, 17-24
Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Κοκολιός): Αποστολίδης 4, Τσιαντής 11 (1), Κοπίλης 8 (2), Καμήλαλης, Μπουναρτζής, Αναστασιάδης 4, Χρυσοστομίδης 11 (1), Πλατνάρης 18 (2), Γρίψιος 19, Καϊμακάμης, Αραπάκης, Κιουρκτσής.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.