Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “1η Συνάντηση Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής”

Βυζαντινών Χορωδιών ΙΜΣΝ Σέρρες
- Διαφήμιση -

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “1η Συνάντηση Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής”, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν χορωδίες, οι οποίες στο πνεύμα των ημερών, έψαλλαν ύμνους και παραδοσιακά, βυζαντινά τραγούδια των Χριστουγέννων.

- Διαφήμιση -

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε:Το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής, στέφθηκε με επιτυχία. Οι χορωδίες ήταν καταπληκτικές. Γαλήνεψαν την ψυχή μας και μας έβαλαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο τρόπο. Η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με τον Δήμο Σερρών, έφερε πολύ καλούς καρπούς, με αποτέλεσμα να καθιερώσουμε ως θεσμό πλέον το Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτού του θεσμού.”

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη διοργάνωση:Οι χορωδίες μας χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές, όμορφες αφορμές για να αισθανθούμε και να ζήσουμε το μήνυμα των Χριστουγέννων, που είναι μήνυμα χαράς, μήνυμα ελπίδας και δυνάμεως. Ευχαριστώ και πάλι το Δήμο Σερρών, διότι θέλησε να συμπορευτούμε σε αυτό το όραμα και σε αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και μας ικανοποιεί σε όλους μας και πρωτίστως τον λαό μας. Αξίζει να τονίσουμε πως η παρουσία του κόσμου και χθες και σήμερα έστειλε το μήνυμα ωστε η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός.”

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.