ΠΕ Σερρών – Σύσκεψη με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ

ΤΟΕΒ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ ΓΟΕΒ
- Διαφήμιση -

Θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και λύσεις που πρέπει να δοθούν ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά και σ’ αυτήν συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

- Διαφήμιση -

Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η μεταβίβαση της εποπτείας των ΤΟΕΒ στις Περιφέρειες, με σχετικό νόμο που βρίσκεται σε ισχύ από την άνοιξη του 2017. Όπως τονίστηκε, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου έχει κάτι ό, τι προβλέπεται ώστε να λυθούν προβλήματα λειτουργίας των ΤΟΕΒ. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι είναι η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα ανά την Ελλάδα που έχει ήδη συστήσει τον απαιτούμενο ελεγκτικό μηχανισμό ώστε να μπορούν οι ΤΟΕΒ να προχωρούν σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Θεοφάνης Παπάς τόνισε πως από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ξεκινούν τέτοιες συναντήσεις με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ ,με στόχο να υπάρχει μια συνεχής και ουσιαστική επικοινωνία ώστε να προωθούνται θέματα και να επιλύονται προβλήματα.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης πρότεινε λύσεις για ζητήματα και αιτήματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ, οι οποίες έγιναν κοινά αποδεκτές και θα δρομολογηθούν αμέσως.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.