Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία

Κοινωνικό μέρισμα Παράταση
- Διαφήμιση -

Χιλιάδες πολίτες οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να «κλειδώσουν» σήμερα (12/12) όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να μπουν στη λίστα των δικαιούχων θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Παρά το γεγονός πως σήμερα 12/12/17 τα μεσάνυχτα κλείνει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr, αναμένεται να υπάρξει παράταση για διάφορες κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων.

- Διαφήμιση -

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση και έτσι όσοι δικαιούχοι έχουν έτοιμα όσα χρειάζονται για αλλαγές και διορθώσεις δεν πρέπει να περιμένουν την παράταση.

Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και αυτή έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί μέχρι απόψε (12/12) τα μεσάνυχτα θα δουν στους λογαριασμούς τους το μέρισμα την Παρασκευή.

Η πλατφόρμα ωστόσο θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για αιτήσεις ώστε να μην αποκλειστούν πολίτες οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να διευθετήσουν προβλήματα όπως με τον ΑΜΚΑ τους, δεν έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση από φιλοξενουμένους, έχουν προβλήματα με τον απαιτούμενο έναν μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ και άλλων ειδών προβλήματα.

Την Παρασκευή θα πληρωθούν συνολικά περισσότερα από 680 εκατ. ευρώ, με το μέσο μέρισμα να διαμορφώνεται στα 569 ευρώ και οι ωφελούμενοι συνολικά ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια.

Το ενδεχόμενο για παράταση, προέκυψε από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων σε εκκρεμότητα.

Στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί και άλλες 591.000 αιτήσεις, οι οποίες παρέμεναν μέχρι χθες μη ολοκληρωμένες. Από αυτές πιθανότητα έγκρισης φαίνεται πως έχουν μόνο οι 55.300. Ανάμεσα στις υποβληθείσες αιτήσεις βρίσκονται 282.000 ακυρωμένες και 532.000 μη εγκεκριμένες. Σύμφωνα μάλιστα με την ΗΔΙΚΑ, η βασική αιτία απόρριψης μιας αίτησης ήταν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα, σχεδόν 400.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί για υπερβάλλον εισόδημα, ενώ σχεδόν 200.000 είχαν μεγαλύτερη περιουσία από αυτή που περιγράφεται στα κριτήρια. Σχεδόν 100.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί επειδή ο αιτών δεν πληρούσε το κριτήριο της 5ετούς διαμονής, ενώ σε περίπου 100.000 αιτήσεις δεν υπάρχει η συναίνεση των φιλοξενουμένων, με αποτέλεσμα να απορριφθούν. Μεταξύ των περιπτώσεων που απορρίφθηκαν από το σύστημα δεν έλειψαν και αυτές στις οποίες υπήρχε ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης, δεν υπήρχε φορολογική δήλωση ή ήταν άγνωστος ΑΦΜ.

Επίσης εντοπίστηκαν 4.479 αιτήσεις που έγιναν το διήμερο 26 – 27 Νοεμβρίου από συζύγους φιλοξενουμένων. Εγκεκριμένες παραμένουν μόνον όσες αναφέρονται σε αποδεδειγμένα θανόντα οικοδεσπότη. Οι υπόλοιπες 3.755 ακυρώθηκαν. Όπως ακυρώθηκαν και 4.479 αιτήσεις με άτομα που δεν εντοπίστηκαν στον ΑΜΚΑ, άρα δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τον υπολογισμό των εισοδημάτων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.