Μεγαλομύστακας: “Απαξιώνεται το Εθνικό Στάδιο Σερρών”

σύμβαση ταρτάν
- Διαφήμιση -

Ερώτηση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, σχετικά με την εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης του Εθνικού Σταδίου Σερρών.

Ώρα μηδέν για το Εθνικό Στάδιο Σερρών…
Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Εθνικό Στάδιο Σερρών, αφού όχι μόνο δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αλλά τελικά έμεινε και εκτός του αγωνιστικού προγράμματος για το άθλημα του στίβου για το 2018, λόγω ακαταλληλότητας του ταρτάν, το οποίο κρίθηκε επίφοβο για πρόκληση τραυματισμών.

- Διαφήμιση -

Αυτή η εξέλιξη αφαιρεί τη δυνατότητα από την πόλη των Σερρών να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και απαξιώνει τις φιλότιμες προσπάθειες των Σερραίων αθλητών του στίβου, οι οποίοι προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνουν υψηλό αθλητισμό στη χώρα μας.

Με δεδομένα τα ανωτέρω και λαμβανομένων υπόψη ότι:

  • Για πρώτη φορά οι Σέρρες θα απουσιάζουν από τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας του στίβου.
  • Το πρόβλημα έχει τεθεί ξανά στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, ένα χρόνο πριν.
  • Η ανεπαρκής συντήρηση των εγκαταστάσεων και ο πεπαλαιωμένος μηχανολογικός εξοπλισμός αποβαίνουν επικίνδυνοι για την ασφάλεια, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους αθλούμενους.
  • Το δικαίωμα στην άθληση αποτελεί βασικό ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Πότε προτίθεστε να αντικαταστήσετε το ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Σερρών, προκει-μένου αφενός να παρέχετε ασφάλεια στους αθλούμενους και αφετέρου να μην απο-κλείεται η πόλη των Σερρών από μεγάλες διοργανώσεις;
• Πώς και πότε προτίθεστε να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του Εθνικού Σταδίου Σερρών με επαρκές προσωπικό, οικονομικούς πόρους, υλικοτεχνική υποδομή, ε-παρκής συντήρηση, κτλ., ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας για ασφαλή άθληση;

Ο ερωτών Βουλευτής
Αναστάσιος Μεγαλομύστακας

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.