‘Εκδήλωση του “Αρχείου Ελληνικού Χορού” με Σερραϊκό άρωμα…

Αρχείο Ελληνικού Χορού Σέρρες κόλλια Θρακική Εστία
- Διαφήμιση -

Το ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ διοργάνωσε πολιτιστική – φιλανθρωπική εκδήλωση, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου ανθρωπιστικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Παραδοσιακή κουλτούρα και φιλαλληλία», που υλοποιεί το ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ σε όλη της Ελλάδα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών συνεργασίας και δράσης των Mελών που ίδρυσαν τον Φορέα.

- Διαφήμιση -

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αξιόλογα χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, με την συνδρομή και άλλων φορέων. Οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι, ως άξιοι πρεσβευτές των παραδόσεων των περιοχών που εκπροσωπούν, παρουσίασαν όψεις του ελληνικού μουσικοχορευτικού πλούτου.
200 χορευτές και μουσικοί , μέλη των πλέων εκλεκτών και δραστήριων πολιτιστικών Συλλόγων, παρουσίασαν χορούς από την περιοχή της Θράκης, της Μακεδονίας, από την περιοχή Θεσσαλονίκης, της Ρούμελης και του Μοριά, των Επτανήσων και της Καππαδοκίας.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση κοινωφελούς Φορέα στήριξης μικρών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κα Μαρία-Κόλλια Τσαρουχά, η οποία ανακηρύχτηκε ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ του «Αρχείου Ελληνικού χορού», μετά την συμπλήρωση 6 χρόνων από τον θάνατο του αείμνηστου επίτιμου προέδρου ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ. Την βράβευση στην Υπουργό έκανε ο αντιπρόεδρος του Αρχείου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, και χοροδιδάσκαλος της Θρακικής Εστίας Σερρών, κ.Ομηριάδης Αλέξανδρος.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της ίδρυσης του ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις σε 2 άτομα για την προσφορά τους στην παράδοση, ένα εκ των οποίων ήταν η Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Ν.Σερρών, κα Ανθούλα Ευσταθοπούλου, η οποία με ανάρτησή της δήλωσε:
«Από χθες βράδυ, είμαι επίτιμο μέλος του ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου το Δ.Σ του αρχείου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ.Τεντζεράκη Χρήστο και την κα Μίκα Παπά-Σέβου για την τιμή που μου έκαναν. Θεωρώ χρέος μου από χθες το βράδυ, να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην διατήρηση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης μας. Θα είμαι λοιπόν δίπλα στο ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ για οτιδήποτε χρειαστεί.»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.