Ο Μεγαλομύστακας για τις ημιτελείς αθλητικές εγκαταστάσεις στις Σέρρες

χρηματοδότησης
- Διαφήμιση -

Προς Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Κο Γεώργιο Βασιλειάδη

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
Πρόσφατα, σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, στις 24-11-2017, με θέμα “Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την άθληση και την ηθική/δεοντολογία στον αθλητισμό. Η συμβολή της Ελλάδας και το πλαίσιο ανάληψης δράσεων”, αναφερθήκατε στις προσπάθειες αξιοποίησης υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες γίνονται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για αξιοπρεπή άθληση στους συμπολίτες μας. Αναφέρατε συγκεκριμένα ότι έχει γίνει μια προτεραιοποίηση σχετικά με το σε ποια σημεία της χώρας θα πρέπει να γίνουν οι δέουσες παρεμβάσεις, ότι εγκαινιάσατε ήδη επτά (7) κολυμβητήρια και επτά (7) κλειστά γυμναστήρια, ενώ επισημάνατε ότι «τρέχετε» 85 έργα σε Νομούς που ήταν «ξεχασμένοι από την ήλιο», γιατί δεν είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη», γιατί δεν είχαν Βουλευτή κλπ.
Με αυτή την αφορμή, δράττομαι της ευκαιρίας να σας επισημάνω το εξής σημαντικό ζήτημα:
Σήμερα, στην πόλη των Σερρών υπάρχουν δύο αθλητικές εγκαταστάσεις, το κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών και το κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Ιωάννη Σερρών, οι οποίες παραμένουν ημιτελείς και αναξιοποίητες εδώ και πολλά χρόνια.

- Διαφήμιση -

Είναι έργα, η κατασκευή των οποίων είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004, με κύριο στόχο την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της περιφέρειας, ως αντιστάθμισμα στα μεγάλα αθλητικά έργα που γίνονταν στην Αθήνα και τις άλλες Ολυμπιακές πόλεις, στα πλαίσια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Λόγω της εξάντλησης των πιστώσεων του προγράμματος, η αποπεράτωσή τους δεν κατέστη εφικτή, η σύμβαση λύθηκε και τα κτίρια απέμειναν ημιτελή.
Στις 11-07-2017 κατέθεσα στη Βουλή την ερώτηση με αρ. πρωτ. 7139/11-07-2017 και θέμα την έλλειψη πρόβλεψης για το υπό ανέγερση κολυμβητήριο στον Δήμο Σερρών. Η ερώτηση μου αυτή δεν απαντήθηκε εντός του οριζόμενου στον Κανονισμό της Βουλής χρόνο από το Υπουργείο σας και για τον λόγο αυτό την επανακατέθεσα στις 27-11-2017 (με αριθ. πρωτ. 1545/27-11-2017), καθώς το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Επιπλέον, σε σχετική, σε παρελθόντα χρόνο, κατατεθείσα ερώτηση μου στις 09-03-2016 (με αριθ. πρωτ. 3816/09-03-2016) αναφορικά με το κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Ιωάννη Σερρών, η απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ανέφερε ότι θα αξιολογούσε το αίτημα χρηματοδότησης με βάση την τρέχουσα οικονομική συγκυρία προκειμένου να συνεχιστεί η σταδιακή διαδικασία αναβάθμισης του εν λόγω κτιρίου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη και μέχρι σήμερα καμία προσπάθεια αξιοποίησης του δεν έχει πραγματοποιηθεί. Για τον λόγο αυτό, επανέφερα και πάλι το θέμα στην Βουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση (με αριθ. πρωτ. 1906/08-12-2017).
Δέον να λεχθεί, ότι πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας έργα τα οποία αφενός θα καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας των Σερρών, πολιτών και αθλητών και αφετέρου θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τον αθλητικό τουρισμό, συμβάλλοντας στην γενικότερη ανάπτυξη ολόκληρης της πόλης.

Δεδομένου ότι στην ομιλία σας αναφερθήκατε σε έργα τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε πολίτες αλλά και σε έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, οφείλω να ρωτήσω:
Α) Ποια είναι τα έργα τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί στους πολίτες, καθώς και ποια έργα έχουν δρομολογηθεί, και σε ποιες περιοχές της χώρας;
B) Προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε την ολοκλήρωση των ημιτελών, μέχρι σήμερα, κλειστού κολυμβητηρίου της πόλης των Σερρών και κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Ιωάννη Σερρών, προκειμένου αυτά να παραδοθούν επιτέλους στου πολίτες;

Με τιμή,
Αναστάσιος Μεγαλομύστακας
Βουλευτής Σερρών

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.