1η συνάντηση του Green Crew Ελλάδα – Βουλγαρία

Έξυπνη Εκπαίδευση
- Διαφήμιση -

Στις 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου GREEN CREW που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Σε αυτή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χράπας Παντελής, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καρπουχτσής Κωνσταντίνος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σερρών, εκπρόσωποι από το Δήμο Blagoevgrad, από το Δήμο Νέστου και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Χημείας.

Ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, δήλωσε πώς το συγκεκριμένο έργο θα βοηθήσει το Δήμο αυξάνοντας την τεχνογνωσία του σε θέματα προώθησης της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων με μέτρα και υποδομές για τη διαλογή και την κομποστοποίηση «πράσινων» απορριμμάτων.

- Διαφήμιση -

Με τη συνδρομή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τη συνεργασία με τους άλλους δύο εταίρους, ο Δήμος θα προωθήσει τα θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας βοηθώντας τους δημότες να εξετάσουν και αυτούς τους εναλλακτικούς τρόπους απασχόλησης. Η ίδρυση επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αξιοποίησης των μη επικίνδυνων προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων ως πρώτης ύλης στο πλαίσιο της λεγόμενης κυκλικής οικονομίας είναι μία δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια αυξανόμενη τάση και ο Δήμος Σερρών επιθυμεί να σταθεί αρωγός στους δημότες του να αποκτήσουν σχετική τεχνογνωσία και να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία αυτή. Παράλληλα, μέσω της κυκλικής οικονομίας, αυτά που θεωρούνταν απόβλητα, επανεντάσσονται στην τοπική παραγωγική δραστηριότητα ως νέα προϊόντα, προστατεύοντας το περιβάλλον και μειώνοντας το κόστος διαχείρισής τους.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.