Τα μισά στην προκαταβολή της νέας Βιολογικής

Παράταση υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ για πληγείσες περιοχές ΟΠΕΚΕΠΕ συνδεδεμένες ακατάσχετο Πιστώσεις Ιούνη συνδεδεμένων ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΣΔΕ Επικάλυψης άρση Συνδεδεμένη Ενίσχυση παράταση μεταβιβάσεις
- Διαφήμιση -

Μόνο σε λογιστικό επίπεδο, προκειµένου να µην υπάρξει ζήτηµα κυρώσεων, «γράφτηκε» η πληρωµή της νέας Βιολογικής στις 30 Νοεµβρίου, ενώ πρακτικά οι δικαιούχοι παραγωγοί ξεκινούν να βλέπουν τα χρήµατα στους λογαριασµούς τους από τη Δευτέρα 4 Δεκεµβρίου.
Μέχρι και την περασµένη Πέµπτη, τελευταία ηµέρα της προθεσµίας, βάση κοινοτικού και εθνικού κανονισµού, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβουλευόταν προκειµένου να αποφασιστεί το ποσό που θα αφορούσε η προκαταβολή της νέας Βιολογικής, ενώ οι υπηρεσιακοί δούλευαν πυρετωδώς για να κλείσουν τους ελέγχους και να σταλεί η δισκέτα στην τράπεζα.

Να σηµειωθεί ότι το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ και παρά τις πρώτες εκτιµήσεις που έκαναν λόγο για προκαταβολή της τάξης του70%, µε ένα ποσό που αντιστοιχεί περί τα 40 εκατ. ευρώ, τελικά τα χρήματα που πιστώνονται δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

- Διαφήμιση -

Αιτίες, αφενός η δυνατότητα που δόθηκε στους δικαιούχους να κάνουν αίτηση απένταξης µέχρι τις 26 Νοεµβρίου, αλλά και…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.