Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για το κάπνισμα

Αντικαπνιστικός νόμος ΠΕ Σερρών κάπνισμα έλεγχοι
- Διαφήμιση -

Ξεκίνησαν με δυσκολίες οι έλεγχοι για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, σύμφωνα με την διευθύντρια του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ευαγγελίας Τανταλάκη.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η κα Τανταλάκη, το πρόβλημα ξεκινά από τον αρνητισμό των πολιτών να συμμορφωθούν στον νόμο. “Δυστυχώς, εκείνο που διαπιστώνεται είναι ότι, ο Έλληνας δεν εννοεί να καταλάβει, ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι νόμος του κράτους και οφείλουμε να τον σεβαστούμε. Θέλω να διευκρινίσω για άλλη μια φορά κάτι  που δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες, ότι εμείς είμαστε εκτελεστικά όργανα και όχι εισπρακτικός μηχανισμός. Εκείνο που συναντούν οι συνάδελφοι επόπτες υγείας που βγαίνουν για ελέγχους, είναι ότι κάποιοι μας ειρωνεύονται και βγάζουν το πενηντάευρω πάνω στο τραπέζι επιδεικτικά λέγοντας “Ορίστε, πάρτε το”. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι ένας λόγος ώστε να μην μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.

- Διαφήμιση -

Όσον αφορά τους ελέγχους, προσπαθούμε μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχουμε και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τις πρωινές ώρες, που εμείς μπορούμε να βγούμε για ελέγχους, να επισκεπτόμαστε καταστήματα, κυρίως τώρα που πέρασε το καλοκαίρι και τα καταστήματα φιλοξενούν τους πελάτες τους σε κλειστό χώρο. Εκεί που δίνουμε προτεραιότητα, όπως ορίζει και ο νόμος, είναι καταρχήν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.