Συνάντηση Π.Αγγελίδη με τον Νομικό Σύμβουλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας

560
Δημαρχος Πρωτοχρονιά Σερραιων απολογισμό
- Διαφήμιση -

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, προκειμένου να παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση, με τον νομικό σύμβουλο της προεδρίας της δημοκρατίας, κ. Ρίζο.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος Ανδρέου του 1980, ωστε να επιτρέπεται πλέον η κατασκευή σταβλικών, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όπως επίσης και ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων, στην ευρύτερη περιοχή Μετοχίου και πιο συγκεκριμένα, σε περιοχή που εκτείνεται μέχρι τους ξενώνες Χρυσοπηγής και τους Επταμύλους.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με αποτέλεσμα να επιτρέπονται ελάχιστες χρήσεις. Το θέμα θα εξεταστεί διεξοδικά από τους αρμόδιους νομικούς, οι οποίοι σε 15 μέρες θα προτείνουν την καλύτερη και ταχύτερη οδό, για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος Ανδρέου του 1980.

Επίσης ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου, επισκέφτηκε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε) και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Κέντρου, σχετικά με την μελέτη του Δήμου Σερρών που θα κατατεθεί στο Κ.Α.Π.Ε για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Σερρών με στόχο την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED. Η διαδικασία προβλέπει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Κ.Α.Π.Ε. και για την υλοποίηση του έργου η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσα στο επόμενο διάστημα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.