Η ΠΚΜ παρουσίασε τους δρόμους του κρασιού

συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΚΜ Άνεργοι της ΚΜ ενισχύονται από την Περιφέρεια Η δράση χρηματοδότησης για την ενίσχυση ανέργων, που θέλουν να ιδρύσουν νέα επιχείρηση ή να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι, δρομολογήθηκε από την
- Διαφήμιση -

Στις εργασίες του πρώτου εργαστηρίου του έργου “Cult-RinG: Culture Routes as Investments for Growth and Jobs” («Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση») που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2017 στη Ρίγα της Λετονίας συμμετείχαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.
Την ευθύνη οργάνωσης του εργαστηρίου είχε η Ένωση Τουρισμού του Vidzeme.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, πέρα από την παρακολούθηση της εξέλιξης υλοποίησης του έργου Cult-Ring, ο συντονισμός των εταίρων για τα προσεχή στάδια υλοποίησης του έργου, η αξιολόγηση των υφιστάμενων διαδρομών και η παρουσίασή τους ως καλών πρακτικών πολιτιστικών διαδρομών που αναπτύσσονται στα γεωγραφικά όρια των εταίρων του έργου.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής παρουσίασαν τους «Δρόμους του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας» ως πολιτιστική διαδρομή και ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν. Κατά την παρουσίαση έγινε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να οργανώσει διαπεριφερειακή εκδήλωση για τον θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», όπου για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της Ελλάδας παρουσίασαν από κοινού τις διαδρομές του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα.
Ακόμη, στη διάρκεια του εργαστηρίου, συζητήθηκαν θέματα πιστοποίησης των πολιτιστικών διαδρομών από το Συμβούλιο της Ευρώπης και ζητήθηκε η τεχνογνωσία των εταίρων που έχουν ήδη πιστοποιήσει παρόμοιες διαδρομές (st. Olaf, via Francigena).

- Διαφήμιση -

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ενεργού συμμετοχής του επίσημου δικτύου πολιτιστικών διαδρομών (CULTURAL ROUTES INSTITUTION) στο συγκεκριμένο έργο και αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και παροχή τεχνογνωσίας από το δίκτυο αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εργασίες του εργαστηρίου συμμετείχε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Micheal Cramer ο οποίος μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του και παρουσίασε ως παράδειγμα καλής πρακτικής την πολιτιστική διαδρομή “IRON CURTAIN TRAIL”, μια διαδρομή με ποδήλατα κατά μήκος του «σιδηρού παραπετάσματος».
Οι επόμενες συναντήσεις των εταίρων του έργου Cult-RinG είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο του 2018 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ενώ στις 29 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί η πρώτη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Ενδιαφερομένων Μερών στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία προβλέπεται η ενημέρωση και ενεργοποίηση φορέων πολιτισμού τουρισμού και επιχειρήσεων στην υλοποίηση του έργου.

Το έργο Cult-RinG χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος INTERREG EUROPE 2014-2020 από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.
H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετείχαν στις εργασίες του εργαστηρίου μαζί με τους άλλους εταίρους του έργου από τη Σουηδία, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Λετονία.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.