Καλύτερα στο σκληρό σιτάρι πριν αλλάξει ο χρόνος

δήλωση των αποθεμάτων σε γεωργικά προϊόντα serrespost Σιτάρι
- Διαφήμιση -

Βρισκόµαστε χρονικά σχεδόν στη µέση της φετινής σεζόν κι αν εξαιρέσουµε µια µίνι καλοκαιρινή άνοδο, τα σκληρά στάρια δεν έχουν αποδώσει τα αναµενόµενα. Αντιθέτως τους φθινοπωρινούς µήνες οι τιµές είναι προσκολληµένες στα χαµηλά τους και όποια ανοδική προσπάθεια αντίδρασης αποτυγχάνει υπό το βάρος των υψηλών αποθεµάτων και επαρκών παραγωγών παγκοσµίως. Πλέον µπαίνουµε στην εποχή των σπορών, µε τις τιµές να αδυνατούν να λάβουν µια σαφή κατεύθυνση.

Κατά την περίοδο του αλωνισµού και µε τον φόβο των χαµηλών ποιοτήτων, εξαιτίας του ειδικού βάρους, οι τιµές ξεκίνησαν µε ανοδικές τάσεις. Η αγορά αγνόησε το γεγονός πως δεν είχε γίνει καµία προπώληση για εξαγωγή µέχρι το καλοκαίρι και ενισχύθηκε από τη ζήτηση στην τοπική αγορά.

- Διαφήμιση -

Ήταν αυτονόητο πως οι µεγάλοι τοπικοί µύλοι θα έπρεπε να καλύψουν τις ανάγκες τους και σε µια φαινοµενικά άσχηµη χρονιά θα πλήρωναν…

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.