Αγρότες: Ανησυχία για τα ιστορικά δικαιώματα

- Διαφήμιση -

Σε αχαρτογράφητα νερά υποχρεώνονται να κινηθούν για µια ακόµα φορά οι αγρότες και ευρύτερα οι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από τη στιγµή που άνοιξε για τα καλά η κουβέντα περί άµεσης, δηλαδή πριν το τέλος της προγραµµατικής περιόδου 2014-2020 και εποµένως βίαιης αναπροσαρµογής των ιστορικών δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Η ανησυχία έχει περάσει για τα καλά στους χιλιάδες δικαιούχους κατόχους ιστορικών δικαιωµάτων και ιδιαίτερα σε όσους εξ αυτών διατηρούν «ακριβά» δικαιώµατα, τα οποία προέρχονται από ευνοηµένες επ’ αυτού καλλιέργειες, όπως η βιοµηχανική ντοµάτα, το ελαιόλαδο, η σταφίδα, ο καπνός, τα ζαχαρότευτλα και το βαµβάκι.

- Διαφήμιση -

Παρ’ ότι µέχρι στιγµής δεν έχει γίνει ακόµη γνωστό το ακριβές «δροµολόγιο» που πρόκειται να ακολουθήσει επί του θέµατος η κυβέρνηση, όπως και το χρονοδιάγραµµα βάσει του οποίου θα κινηθούν οι νέες ρυθµίσεις, η αίσθηση που υπάρχει είναι…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.