Στην 1η αναθεώρηση των Σχεδίων Απορροής κολλά η Απονιτροποίηση

Απονιτροποίηση Σχέδιο Απορροής Μέτρο
- Διαφήμιση -

Πάνω στην πρώτη αναθεώρηση των Σχεδίων ∆ιαχείρισης των Λεκανών Απορροής ανά Περιφέρεια δείχνει να κολλάει η προκήρυξη του Μέτρου της Απονιτροποίησης, καθώς οι µελέτες αυτές είναι τελικά εκείνες που θα ορίσουν τις περιοχές προτεραιότητας που έχουν κακή χηµική ποιότητα υδάτων.

Η σχετική αναθεώρηση βρίσκεται ακόµα σε διαβούλευση και συζητείται στα κατά τόπους Περιφερειακά Συµβούλια και πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να µπορέσει να προχωρήσει το Μέτρο ειδικά στις νέες περιοχές που έχουν οριστεί ως «ευπρόσβλητες στα νιτρικά». Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες επιµένουν για πρόσκληση εντός Νοεµβρίου, διάστηµα που µάλλον θεωρείται απίθανο να εκδοθούν τα τελικά σχέδια απορροής (έχουν δηµοσιευθεί µόνο τα προσχέδια) βάσει της διαβούλευσης. Σύµφωνα µε το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα Σχέδια ∆ιαχείρισης που θα καταρτισθούν µε την 1η Αναθεώρηση των Σχεδίων ∆ιαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταµών των 14 Υδατικών ∆ιαµερισµάτων της χώρας, σύµφωνα µε τις προδιαγραφές της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ, αφορούν στο 2ο Κύκλο ∆ιαχείρισης (2016-2021).

- Διαφήμιση -

Αλλάζει ο χάρτης υδάτων
Ως αποτέλεσµα, εφόσον ο χάρτης της ποιότητας υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, αντλεί στοιχεία από τα Σχέδια των Λεκανών Απορροής, αυτός µετά την αναθεώρηση θα αλλάξει. Αυτό σηµαίνει δύο πράγµατα:
– Ότι θα υπάρξει προσαρµογή (µεγάλη, µικρή ή και καµία προς το παρόν άγνωστο) ως προς τις περιοχές που θεωρείται…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.