Κεντροαριστερά: Οι εκλογές στις Σέρρες – Νίκη Γεννηματά

659
Γεννηματά Φώφη Εκλογές Κεντροαριστερά Σέρρες
- Διαφήμιση -

Τα αποτελέσματα των ψήφων στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά δείχνουν ότι η Φώφη Γεννηματά περνά εύκολα στον δεύτερο γύρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναδεικνύεται δεύτερος με ποσοστό άνω του 25%.

Σταμάτησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

- Διαφήμιση -

Τα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς:
Φώφη Γεννηματά 42,76%
Νίκος Ανδρουλάκης 25,38%
Γιώργος Καμίνης 13,45%
Σταύρος Θεοδωράκης 9,44%
Γιάννης Μανιάτης 4,22%
Γιάννης Ραγκούσης 2,39%
Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,63%
Απόστολος Πόντας 0,54%
Δημήτρης Τζιώτης 0,19%

Η συμμετοχή ανήλθε σε περίπου 210.000 ψήφους ενώ ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Οι εκλογές στην Π.Ε. Σερρών:
Ομαλά κύλησε η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στην Π.Ε. Σερρών. Συνολικά 19 εκλογικά τμήματα στήθηκαν από άκρη σε άκρη σε όλο τον νομό, προκειμένου οι ψηφοφόροι να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν χωρίς προβλήματα και χωρίς να χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Σε όλους του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, λειτούργησαν 2 και σε κάποιες περιπτώσεις 3 εκλογικά τμήματα, τα οποία σύμφωνα με τους αρμόδιους, συμμετείχαν στη διαδικασία από τις 8 το πρωί με απόλυτη ομαλότητα και χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις.

Στο Δήμο Σερρών λειτούργησαν 4 συνολικά εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων το ένα στο Σκούταρι και το ένα στο Μητρούσι, ενώ τα άλλα 2 φιλοξενήθηκαν σε κεντρικά ξενοδοχεία, στην πόλη των Σερρών.

2.970 ήταν οι ψηφοφόροι στην Π.Ε. Σερρών, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και παρά τον θεαματικό αυτόν αριθμό, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα ή καθυστερήσεις, παρά μόνο σε κάποια τμήματα, τις ώρες αιχμής, λόγω της αναγκαιότητας που προβλέπεται από τη διαδικασία για διασταύρωση στοιχείων. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν χρειάστηκε να δοθεί παράταση σε κανένα από τα 19 εκλογικά τμήματα της Π.Ε. Σερρών.

Οι ψήφοι που έλαβαν στις Σέρρες:
Νίκος Ανδρουλάκης… 399
Kωνσταντίνος Γάτσιος… 43
Φώφη Γεννηματά… 1789
Σταύρος Θεοδωράκης… 158
Γιώργος Καμίνης… 406
Γιάννης Μανιάτης… 63
Απόστολος Πόντας… 21
Γιάννης Ραγκούσης… 63
Δημήτρης Τζιώτης… 1

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.