Δήμος Εμμ. Παππά: Αύξηση εισροών – διπλασιασμός των έργων

ΝΟΤΑΣ ΕΜΜΑ;ΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΕΣ
- Διαφήμιση -

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Εμμ. Παππά ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου του 2018. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας μιλώντας για το προφίλ του τεχνικού προγράμματος, ανέφερε τα εξής: «Για να μιλήσει κανείς για την αξιοπιστία του τεχνικού προγράμματος της επόμενης χρονιάς με βάση τα συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα, πρέπει να έχει εκτελεστεί το τεχνικό πρόγραμμα της προηγούμενης χρονιάς.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2016 ψηφίσαμε στο Δ.Σ το τεχνικό πρόγραμμα που αφορούσε τη χρήση του 2017. Την βραδιά εκείνη ψηφίστηκε ένα τεχνικό πρόγραμμα της τάξης των 740 χιλιάδων ευρώ. Πριν συμπληρωθούν δέκα μήνες από εκείνο το βράδυ της συνεδρίασης το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Εμμ. Παπά διπλασιάστηκε και ανέρχεται πλέον στο ποσό του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ.

- Διαφήμιση -

Εξήγησα στο Δ.Σ ότι οι τρεις πηγές εσόδων για να καταρτίσει κάποιος τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα είναι οι ΚΑΠ (Στο δήμο μας γνώρισαν μία μείωση της τάξης του 50% από το 2011 έως το 2018) η ΣΑΤΑ που επίσης μειώθηκε κατά 66% το ίδιο διάστημα στο Δήμο Εμμ. Παπά και τα ανταποδοτικά. Τα ανταποδοτικά είναι τα χρήματα που πληρώνουν οι συνδημότες μας στο Δήμο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που τους παρέχουμε. Σε αυτόν τον τομέα χωρίς να έχουμε σπουδάσει οικονομικά σε πανεπιστήμια και κολέγια πράξαμε ότι θα έκανε κάθε νοικοκύρης στο σπίτι του. Δεν κάναμε καμία τροποποίηση στους φόρους και τα τέλη από το 2011 μέχρι σήμερα. Δεν υπήρξε καμία αύξηση από την δική μας διοίκηση και αυτό συνέβαλε τα μέγιστα στη μικρή αύξηση της εισπραξιμότητας.

Η περιγραφή των παραπάνω αποδεικνύει ότι από τις τρεις βασικές πηγές που χρηματοδοτούν το τεχνικό πρόγραμμα τα περιθώρια των κινήσεων είναι μικρά έως ασφυκτικά. Συνεπώς έπρεπε να στραφούμε στο πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων για να μπορέσουμε αντιμετωπίσουμε με αξιώσεις το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Καταφέραμε να αντλήσουμε άλλες 720 χιλιάδες ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφού προηγουμένως δουλέψαμε και δημιουργήσαμε στοχευμένα αιτήματα προς τα Υπουργεία Αθλητισμού, Εσωτερικών και το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Μέσα στο 2017 ο Δήμος Εμμ. Παπά πανηγυρίζει γιατί μπόρεσε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ ένα πολύ μεγάλο έργο της τάξης 9 εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων ευρώ συν το ΦΠΑ. Αφορά τον Βιολογικό καθαρισμό και τους αγωγούς των λυμάτων που θα κατασκευαστεί στα όρια του Δήμου Εμ. Παππά. Το έργο αυτό προετοιμάζεται από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και θα αρχίσει να κατασκευάζεται από τα μέσα του 2018.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι μέσα από το πρόγραμμα «Ελλάδα- Σκόπια» χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Εμμ. Παπά με 161 χιλιάδες ευρώ για το Δημοτικό Σφαγείο για τον εκσυγχρονισμό του ενώ αναμένεται μέσα στο 2017 να λάβουμε άλλες δυο χρηματοδοτήσεις σε προτάσεις που καταθέσαμε στο ΕΣΠΑ. Η μία χρηματοδότηση αφορά πρόταση που έγινε στη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Μεταφορών και Περιβάλλοντος και αφορά τις αλλαγές των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης του Αγίου Πνεύματος, του Εμμ. Παπά,του Δαφνουδίου και της Τούμπας τα οποία έχουν ακόμη από την δεκαετία του 60’ αγωγούς με αμίαντο. Αν εγκριθεί το συγκεκριμένο έργο που είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ θα αλλαχθούν τα εσωτερικά δίκτυα στις εν λόγω τοπικές κοινότητες».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.