Δήμαρχοι Κ.Μακεδονίας: Μέχρι τα Χριστούγεννα το «Αβέρωφ» στην Θεσ/νίκη

ΑΒΕΡΩΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΩΡΗΚΤΟ
- Διαφήμιση -

Tην παράταση της παραμονής του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τα Χριστούγεννα, ζητούν και οι 38 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστολή τους προς την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Η επιστολή εστάλη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον αρχηγό του ΓΕΝ και τους βουλευτές των κομμάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

- Διαφήμιση -

Όπως επισημαίνουν οι δήμαρχοι, η παράταση της παραμονής του θωρηκτού είναι αναγκαία, προκειμένου να καλυφθεί το έντονα αυξημένο ενδιαφέρον εκατοντάδων σχολείων και δεκάδων χιλιάδων πολιτών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που θέλουν να ξεναγηθούν στο ιερό κειμήλιο «των νικηφόρων αγώνων του έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία».
Στην επιστολή υπογραμμίζεται «το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει έως σήμερα το κοινό και ιδιαίτερα τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας να επισκεφθούν το πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό “Γ. Αβέρωφ” στη Θεσσαλονίκη».

Πολυμελής αντιπροσωπεία δημάρχων από την Κεντρική Μακεδονία, θα επισκεφθεί το «Γ. Αβέρωφ» στις 11 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι και θα ξεναγηθούν στη ναυαρχίδα θρύλο, από τον αρχιπλοίαρχο, Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο.

Η επιστολή των δημάρχων προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, την οποία συνυπογράφουν δεκάδες δήμαρχοι μεταξύ των οποίων  Π. Αγγελίδης (Σερρών), Κλ. Κοτσακιαχίδης (Ηράκλειας Σερρών), Ανδρ.Δαϊρετζής (Ν. Ζίχνης Σερρών), Δ. Νότας (Εμμ. Παππά Σερρών), Φωτ. Δομουχτσίδης (Σιντικής Σερρών), Κ. Μελίτος (Αμφίπολης Σερρών).

Επίσης, την επιστολή υπογράφουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων-Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.