Εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

Οδικό δίκτυο Σέρρες δρόμοι εργασίες
- Διαφήμιση -

Στα πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Άμεση αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου ευθύνης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» για τα έτη 2017 και 2018 πραγματοποιούνται σημειακές παρεμβάσεις αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος επί της επαρχιακής οδού, από τον κόμβο Παλαιοκώμης έως τα όρια του νομού Δράμας, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου της Νέας Μπάφρας.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παρέμβαση αποκατάστασης του οδοστρώματος στην περιοχή του κόμβου Πρώτης καθώς και σε πέντε θέσεις καθιζήσεων επί τεχνικών της οδού.
Εν τω μεταξύ, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις αποκατάστασης του οδοστρώματος επί της εθνικής οδού Σερρών προς Θεσσαλονίκη (ισόπεδος κόμβος Καλών Δένδρων και άνω διάβαση σιδηροδρομικής γραμμής) καθώς και οι παρεμβάσεις επί της εθνικής οδού, κόμβος Λευκώνα προς Χριστός και Μελενικίτσι πριν την άνοδο στην κάθετο της Εγνατίας Οδού προς Προμαχώνα.

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο του ιδίου έργου έχουν γίνει σημειακές επεμβάσεις αποκατάστασης οδοστρώματος από καθιζήσεις και στην περιφερειακή οδό της Νιγρίτας προς Θερμά καθώς και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου – Ιβήρων – Μαυροθάλασσας και Τραγίλου.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η οριζόντια σήμανση τμήματος της εθνικής οδού Σερρών – Δράμας (Λευκοθέα – Αλιστράτη – όρια νομού Δράμας).

Υλοποιείται ακόμη η αποκατάσταση τμημάτων του οδοστρώματος εντός του χώρου του τελωνείου Προμαχώνα καθώς και των γεφυρών επί της εισόδου – εξόδου της χώρας με την γειτονική Βουλγαρία. (αποκατάσταση αρμών γεφυρών και ασφαλτοτάπητας).
Επιπλέον, σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού προς Άνω και Κάτω Βροντού, συνεχίζεται ο καθαρισμός τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων καθώς και των τεχνικών απορροής,όπου αυτό απαιτείται, και η κατασκευή μικρών τεχνικών τοίχων ανάσχεσης της ταχύτητας των ομβρίων επί των τάφρων, για την προστασία της οδού.

Καιρού επιτρέποντος θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης βλαβών επί των οδών προς Λαϊλιά και προς Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, όπου προβλέπεται η κατασκευή τοίχων προστασίας των οδών από διάβρωση και καθιζήσεις.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.