Υπογράφηκε η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό

- Διαφήμιση -

Νόμο φαίνεται να αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση της κήρυξης του Ελληνικού σε αρχαιολογικό χώρο -τουλάχιστον για ένα μέρος του- καθώς η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου ενέκρινε, με την ενυπόγραφη συγκατάθεσή της, την απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Η «συμβιβαστική» λύση για το Ελληνικό, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, διάρκειας εννέα ωρών, στην οποία κατέληξαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), αποτελεί πλέον νόμο και δίνει το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου -αν και όλοι περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα ανακοινώσει η ανάδοχος εταιρεία.

- Διαφήμιση -

Η απόφαση για την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου έκτασης 280 στρεμμάτων (ο συνολικός χώρος είναι 6.200 στρέμματα) ελήφθη με πλειοψηφία 15-1.
Φέρεται ωστόσο να είναι ο χώρος εκείνος, στον οποίο το σχέδιο των επενδυτών προβλέπει τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου («mall») και την ανέγερση πολυτελών κατοικιών, στα βορειοδυτικά του συνολικού οικοπέδου του χώρου του παλιού αεροδρομίου.

Πιο συγκεκριμένα, προβληματικές είναι οι περιοχές με τα επίμαχα σημεία, στα οποία ορίστηκαν αρχαιολογικές ζώνες: στην περιοχή του Αμαξοστασίου του τραμ, στην περιοχή του σταθμού του μετρό της Αργυρούπολης και σε ένα κομμάτι προς το λόφο Χασάνι.

Από την πλευρά των επενδυτών, ωστόσο, αν και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται να υπάρχει, εν μέρει, απαισιοδοξία, καθώς στα εν λόγω σημεία, το σχέδιό τους προβλέπει δόμηση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.