Αχτσιόγλου: Κούρεμα έως και 80% στις προσαυξήσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο

537
ρύθμισης οφειλών
- Διαφήμιση -

Σε συνέντευξή της η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με το θέμα της τρίτης αξιολόγησης, ανέφερε ότι «υπάρχει ένα κλίμα συναινετικό και ταχείας ολοκλήρωσης των θεμάτων», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αισιοδοξούμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως».

Σε ερώτηση αναφορικά με τις εκατόν είκοσι (120) δόσεις η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι υπουργικές αποφάσεις από την ίδια και τον κ. Τσακαλώτο, οι οποίες αφορούν τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%».

- Διαφήμιση -

«Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα (δηλ. γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι) είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αντίθετη περίπτωση για τους εμπόρους των οποίων οι οφειλές ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού», υπογράμμισε η Υπουργός.

Όσον αφορά το συνδικαλιστικό νόμο, η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η συμφωνία είναι η αλλαγή στην απαρτία, για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία».

Η Υπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τα οικογενειακά επιδόματα και συγκεκριμένα δήλωσε πως «θα υπάρχει ένα ενιαίο επίδομα, αλλά στόχος μας είναι να αυξηθεί το επίδομα που δίνεται στο πρώτο και δεύτερο παιδί και με τον τρόπο αυτό να ομαλοποιηθεί η κατανομή των επιδομάτων», ενώ για τα επιδόματα αναπηρίας διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο ύψος των επιδομάτων που καταβάλλονται.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.