Αν. Μεγαλομύστακας: Μουσικό Σχολείο Σερρών… χωρίς καθηγητές μουσικής!

- Διαφήμιση -

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, κατέθεσε ο Αναστάσης Μεγαλομύστακας. Στο κείμενο της ερώτησης, ο Σερραίος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων αναφέρει:

Με σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό συνεχίζεται η λειτουργία ή μάλλον κυριολεκτώντας η υπολειτουργία του Μουσικού Σχολείου Σερρών, με συνέπεια να στερούνται επί της ουσίας οι μαθητές του το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη μάθηση.

- Διαφήμιση -

Η έλλειψη επαρκούς αριθμού καθηγητών μουσικής έχει οδηγήσει στη δημιουργία δεκάδων ωρών διδακτικών κενών, ακόμη και σε βασικές ειδικότητες όπως ο ταμπουράς, το λαούτο, η βιόλα, το κανονάκι, το κλαρίνο (παραδοσιακό) και το βιολί (κλασικό), καθώς και στα θεωρητικά ευρωπαϊκής μουσικής.

Κατόπιν των ανωτέρω, και λαμβανομένου υπόψη ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι και πρέπει να παραμείνουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στη μουσική Εκπαίδευση, αφενός μεν για το συμφέρον των παιδιών και αφετέρου δε προς ενίσχυση του πολιτιστικού οφέλους της τοπικής κοινωνίας,

                                                  Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεστε άμεσα να προβείτε σε τοποθετήσεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας στο Μουσικό Σχολείο Σερρών και συγκεκριμένα στις ειδικότητες που παρατηρούνται ελλείψεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του, στο πλαίσιο της εξασφάλισης ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων µάθησης για όλους τους μαθητές;

Εν τω μεταξύ μαθητές του Μουσικού σχολείου πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας… μετά μουσικής, στο κέντρο της πόλης των Σερρών, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους, στην Β’βάθμια Εκπαίδευση Σερρών και στα πολιτικά γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών, με τελικό αποδέκτη τον Υπουργό Παιδείας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.