Εκδήλωση: “Οι Σέρρες και η περιοχή τους, 100 χρόνια από την απελευθέρωση”

- Διαφήμιση -

Την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.30, στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.(ΑΣΤΕΡΙΑ), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των Πρακτικών του Γ΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού με τίτλο: «Οι Σέρρες και η περιοχή τους, 100 χρόνια από την απελευθέρωση (1913 – 2013)», που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών κατά το επετειακό έτος 2013.

Κύριοι ομιλητές θα είναι οι διδάκτορες κ. Γεώργιος Πάσχος και κ. Πέτρος Σαμσάρης, επιμελητές της έκδοσης των Πρακτικών του εν λόγω Συνεδρίου. Παράλληλα, θα βραβευθούν από τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη ως καθοριστικοί συντελεστές στην επιτυχία του Συνεδρίου οι:

- Διαφήμιση -

  • κα Άρτεμη Ξανθοπούλου – Κυριακού, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολήςτου Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου,
  • κα Σοφία Μπιτζίδου–Σαρακενίδου, Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής τουΣυνεδρίου,
  • δρ. Πέτρος Σαμσάρης και δρ. Γεώργιος Πάσχος, Επιμελητές έκδοσης των Πρακτικών.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί:

  •  από τη Βυζαντινή Χορωδία του Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεώργιου Ζαρκαντζά.
  •  την Παραδοσιακή Xορωδία της «Θρακικής Εστίας», Καλών Δένδρων και Προβατά υπό τη διεύθυνση της κας Στέλλας Βλαχοπούλου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διανεμηθούν στο (φουαγιέ) της αίθουσας«ΑΣΤΕΡΙΑ» τα Πρακτικά του Συνεδρίου σε ψηφιακή μορφή (CD).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.