Τα έξι προγράμματα ΟΑΕΔ για 38.459 θέσεις

- Διαφήμιση -

Πρόκειται για προγράμματα που είναι ενεργά τους τελευταίους μήνες, με κάποια από αυτά να έχουν ημερομηνία λήξης και κάποια άλλα να παραμένουν ανοιχτά έως την εξάντληση του αριθμού των προσλήψεων ανέργων και του προϋπολογισμού.

Αναλυτικά:

- Διαφήμιση -

 1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών
  Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να ασκεί τακτικά οικονομική δραστηριότητα, να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά το 3μηνο πριν από την υποβολή της αίτησης. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης άλλους 12 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανά ωφελούμενο, με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτό έως την κάλυψη των θέσεων
 2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την παροχή πρώτης εργασιακής εμπειρίας σε 1.459 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών.
  Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ είναι 3 Νοεμβρίου.
 3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών
  Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανά ωφελούμενο και έως το ποσό των 500 ευρώ τον μήνα. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους επιχορηγούνται για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης άλλους 9 μήνες. Ενώ για πρόσληψη μη μακροχρόνια ανέργων επιχορηγούνται για 9 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης άλλους 9 μήνες. Σε περίπτωση που αιτηθούν επέκταση του προγράμματος, δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους 6 μήνες επιπλέον, χωρίς επιχορήγηση. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο από τις επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά, ενώ οι άνεργοι υποδεικνύονται από το αρμόδιο ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τις θέσεις που έχουν ζητηθεί από τις επιχειρήσεις και το βιογραφικό σημείωμα των ανέργων.
 4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανά ωφελούμενο και έως το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ από 6 ως 12 μήνες (άτομα σε μειονεκτική θέση) και πάνω από 12 μήνες (άτομα σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση). Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του 12μήνου πριν από την υποβολή της αίτησης.
 5. Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρίες ΑμεΑ, απεξαρτημένων, αποφυλακισμένων κλπ.
  Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα μείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων που υποστηρίζονται.
 6. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».
  Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησης τακτικής ανεργίας (αρχικής ή συνέχισης), με εγκριθείσα επιδότηση τουλάχιστον 5μηνης διάρκειας. Επίσης δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» είναι και οι μακροχρόνια άνεργοι για τους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότησης.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.