Εντός του μήνα λοιπά αποζημιώσεων για ζημιές του 2016

ΕΛΓΑ αποζημιώσεων αποζημιώσεις πληρωμή αγρότες
- Διαφήμιση -

Το αργότερο σε ένα μήνα από σήμερα προγραμματίζουν στον ΕΛΓΑ να αρχίσει να «τρέχει» η εξόφληση του υπόλοιπου 11% των αποζημιώσεων σε παραγωγούς για ζημιές που σημειώθηκαν το 2016. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Θανάσης Ζαννιάς, ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει αποζημιώσεις σε παραγωγούς, για ζημιές που αφορούν το 2017 (δήλωση 2017) ακόμη 15 εκατ. ευρώ.
Το ποσό που αντιστοιχεί στο 11% των αποζημιώσεων του 2016, που δεν έχουν δοθεί, αναφέρουν οι πληροφορίες, αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ και θα πληρωθεί, αφού πρώτα υπογράψει την σχετική απόφαση έγκρισης της αναθεώρησης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσκακαλώτος.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να πάρει το πολύ ένα μήνα διευκρινίζουν από τον ΕΛΓΑ, η διοίκηση του οποίου ζητά με την αναθεώρηση ένα ποσό της τάξεως των 29 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα παραπάνω.

- Διαφήμιση -

Την ίδια ώρα, για την επόμενη εβδομάδα μετατέθηκαν οι αποφάσεις του ΔΣ του ΕΛΓΑ σε σχέση με τις αποζημιώσεις καρπόπτωσης στα ροδάκινα, ζήτημα για το οποίο υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις εκ μέρους των παραγωγών, αλλά και βουλευτών της ΝΔ.

Χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων από Αποστόλου στη βουλή

Λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των συγκεκριμένων αποζημιώσεων έδωσε εξάλλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ως εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν στις καλλιέργειες από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.