Β.Καλαϊτζίδης από το Bougatsa Days: «Πιστοποίηση ΕΠΙΠ στην Μπουγάτσα των Σερρών»

675
- Διαφήμιση -

Κοντά στους Σερραίους (κι όχι μόνο) ζαχαροπλάστες και μπουγατσοποιούς βρέθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Βασίλης Καλαϊτζίδης. Ο κ.Καλαϊτζίδης επισκέφτηκε τους χώρους της πλατείας Ελευθερίας της πόλης των Σερρών, όπου αυτές τις ημέρες διεξάγεται το «5ο Φεστιβάλ Μπουγάτσας» και εκεί είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες της όμορφης αυτής εκδήλωσης.

«Η φυσική μας παρουσία εδώ δηλώνει την έμπρακτη στήριξή μας σε αυτό το γεγονός αλλά ταυτόχρονα καταδεικνύει τη θέση της παράταξής μας για αυτά τα δύο παραδοσιακά τοπικά προϊόντα των Σερρών. Και ο ακανές των Σερρών και η περιώνυμη Σερραϊκή μπουγάτσα και το «πονηρό» της Νιγρίτας είναι προϊόντα άριστης ποιότητας και μακράς παράδοσης, τα οποία σφραγίζουν τη γαστρονομία του τόπου μας.

- Διαφήμιση -

Για όλους εμάς στην παράταξη «Επιμελείς Σέρρες» η γαστρονομία τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θα επαναφέρουμε δραστηριότητες και events που ξεθώριασαν ή λησμονήθηκαν και δεσμευόμαστε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα επιζητήσουμε την πιστοποίηση της Μπουγάτσας των Σερρών ως προϊόντος ΕΠΙΠ (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν), όπως και του παραδοσιακού ακανέ.

Η αυθεντικότητα της Σερραϊκής κουζίνας και η τοπικότητα της σερραϊκής γαστρονομίας θέτουν το θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής μας. Όλα αυτά και πολλές ακόμη δράσεις που σχεδιάζουμε θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην εξωστρέφεια και σίγουρα θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο συνολικό τουριστικό και παραγωγικό μας προϊόν».

Για όλους εμάς στην παράταξη «Επιμελείς Σέρρες» η γαστρονομία τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι λυπηρό το Επιμελητήριο Σερρών να απέχει από το 5ο Φεστιβάλ Μπουγάτσας που έχει γίνει θεσμός και να μην είναι αρωγός και συνδιοργανωτής της μεγάλης αυτής προσπάθειας, δήλωσε ο κ.Καλαϊτζίδης, επικεφαλής της παράταξης “Επιμελείς Σέρρες”.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.