ΟΑΕΔ: Μέσα Νοεμβρίου ανοίγει το «Πρόγραμμα Πρώτης Πρόσληψης Μισθωτού»

- Διαφήμιση -

Στα μέσα Νοεμβρίου «ανοίγει» το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με τίτλο «Πρόγραμμα Πρώτης Πρόσληψης Μισθωτού», που αφορά νέους επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών και αυτοαπασχολούμενους, όπως δήλωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

Η πρόσκληση για το πρόγραμμα θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μόνος του ή μαζί με άλλους, και δεν απασχολεί προς το παρόν προσωπικό, να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα προσλαμβάνοντας τον πρώτο του μισθωτό, διευκρίνισε.

- Διαφήμιση -

H πρώτη πρόσληψη αφορά ένα ή περισσότερα άτομα, αλλά στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα όλες οι προσλήψεις. Η κα Καραμεσίνη επεσήμανε ότι το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση για 12 μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος άνω των 30 ετών για πλήρη απασχόληση, ενώ εάν η πρόσληψη αφορά νέους έως 29 ετών, η διάρκεια της επιχορήγησης αυξάνεται σε 18 μήνες.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ διευκρίνισε ότι έτσι «οι νέοι επιχειρηματίες ωθούνται στο να προσλάβουν μισθωτούς νέους» και πρόσθεσε ότι «η επιδότηση είναι 50% του μηνιαίου μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαία. Δεν υπάρχει δέσμευση για μετά τους 12 μήνες, αλλά αν η επιχείρηση πάει καλά και ο εργοδότης είναι ευχαριστημένος, η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί. Προϋπόθεση για τον επιχειρηματία είναι να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλο προσωπικό και ο άνεργος θα πρέπει να έχει τρίμηνη εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ».

Όσον αφορά στις δράσεις δημοσιότητας, που υλοποιούνται για το Πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία», η κα Καραμεσίνη ανέφερε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στο πλαίσιό του ο ΟΑΕΔ είχε προγραμματίσει δράσεις σε Αθήνα, Αιγάλεω και Περιστέρι και Θεσσαλονίκη.

Στις δράσεις αυτές προσκλήθηκαν επιχειρήσεις αλλά και άνεργοι που πέρασαν από συνεντεύξεις και ορισμένοι προσελήφθησαν, όπως είπε, προσθέτοντας ότι τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.