Ανέβηκαν οι τόνοι ενόψει των Επιμελητηριακών Εκλογών στις Σέρρες

Καλαϊτζίδης ΕΒΕΣ Σέρρες
- Διαφήμιση -

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος για τις Επιμελητηριακές εκλογές και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελείς Σέρρες» Βασίλης Καλαϊτζίδης, προκειμένου να εκφράσει την δυσφορία της παράταξής του, για την κίνηση της νυν διοίκησης του Επιμελητηρίου να ορίσει ως προκαταβολή ρύθμισης οφειλών το ποσό των 10 ευρώ προκειμένου να έχουν τα μέλη δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Πιο συγκεκριμένα ο κ.Καλαϊτζίδης δήλωσε:

«Με προφανή κατάπληξη και θλίψη πληροφορηθήκαμε για την ανήθικη πρακτική της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Σερρών, η οποία προβαίνει σε προεκλογικούς διακανονισμούς των οφειλών ορισμένων μελών του Επιμελητηρίου με ένα ισχνότατο ποσό της τάξης των 10 ευρώ μόνο. Η κίνηση αυτή από την πλευρά της διοίκησης καταδεικνύει ότι το μόνο που ενδιαφέρει την άλλη παράταξη είναι η επανεκλογή της, και όχι το Επιμελητήριο.
Δυστυχώς πρόκειται για νοοτροπίες που έρχονται από το παρελθόν, και μας βρίσκουν αντίθετους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών ουδέποτε από το 2011 μέχρι και σήμερα δεν είχε προβεί σε ανάλογη ενέργεια και ούτε ποτέ είχε ενδιαφερθεί στην πράξη για τις οικονομικές εκκρεμότητες των Μελών του Επιμελητηρίου Σερρών. Το όψιμο και πάντως προεκλογικό αυτό ενδιαφέρον μάς βάζει σε σκέψεις και θέτει ζητήματα ηθικής τάξης και αξιοπιστίας της διοίκησης. Αιτήματα για ρυθμίσεις που έρχονται στο Επιμελητήριο, εξετάζονται, αξιολογούνται και ικανοποιούνται από την διοικητική επιτροπή, δηλαδή τους ίδιους.
Παράλληλα, όμως, εγείρεται και ζήτημα νομιμότητας, καθώς σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές που είχα εγώ ο ίδιος με Προέδρους άλλων Επιμελητηρίων της χώρας, με διαβεβαίωσαν ότι αυτή η πρακτική έχει καταργηθεί και επομένως δεν εφαρμόζεται.
Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι από αυτές τις εξελίξεις και είναι προφανές ότι κάτι τόσο σοβαρό και μη ηθικό δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

- Διαφήμιση -

Επιπλέον, θέλω στο σημείο αυτό να τονίσω το γεγονός ότι, όταν προ ενός μήνα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Δ/ντη του Επιμελητηρίου Σερρών, προκειμένου να του ζητήσω περαιτέρω διευκρινίσεις επί του θέματος αυτού, ο ίδιος μου απάντησε ότι ως διακανονισμός νοείται το 50% της οφειλής κάποιου μέλους προς το Επιμελητήριο και πάντως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ένα ποσό των 10 ευρώ.  Πιο απλά, δεν υπάρχει σαφές και συγκεκριμένο πλαίσιο στους διακανονισμούς , δεν καθορίζεται το ύψος του ποσού και άρα ζημιώνεται οικονομικά το ίδιο το Επιμελητήριο.
Φυσικά και είμαστε υπέρ των διακανονισμών με στόχο την διευκόλυνση των μελών, όμως είμαστε κατά των προεκλογικών διακανονισμών για την εξυπηρέτηση των ημετέρων τους.
Για εμάς στην παράταξη «Επιμελείς Σέρρες» τίθεται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης και επομένως είναι φυσικό να εκφράζουμε την ενόχλησή μας για αυτήν την πρακτική που επέλεξε να ακολουθήσει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Βέβαια, όσο και αν προσπαθήσαμε να πείσουμε για έναν πολιτισμένο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα δεν βρήκαμε απήχηση από την άλλη πλευρά. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε τους εκλογικούς καταλόγους, παρά μόνο με παρέμβαση του Εισαγγελέα Σερρών.
Θα κλείσω την σύντομη επικοινωνία μας με την βαθιά πεποίθηση ότι εμείς θα είμαστε οι νικητές των εκλογών του Δεκέμβρη και καλώ για μία ακόμη φορά την επιχειρηματική και επαγγελματική κοινότητα του Ν. Σερρών, να συμπλεύσει με την παράταξη «Επιμελείς Σέρρες».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.