Στη Διαύγεια η Υπουργική Απόφαση με την οποία εναρμονίζεται η εθνική με την κοινοτική νομοθεσία

Βιολογικά Βιολογική Πέµπτη βιοκαλλιεργητές δόση βιολογικά Γεωργία ΠΕ Σερρών Προκαταβολή Ενστάσεις Πριμ Πιστοποίηση
- Διαφήμιση -

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η Υπουργική Απόφαση με την οποία εναρμονίζεται η εθνική νομοθεσία με τους αντίστοιχους κοινοτικούς Κανονισμούς σχετικά με τον βιολογικό τρόπο παραγωγής, την επισήμανση και τον έλεγχο των βιολογικών προϊόντων φυτικής, ζωικής παραγωγής και υδατοκαλλιέργειας, καθώς και τους όρους εισαγωγής βιολογικών προϊόντων από τρίτες χώρες. «Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημά μας που θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο κ. Δημήτρης Καραμπάσης, πρόεδρος στην Ένωση Βιοκαλλιεργητών της ΠΕ Λακωνίας. «Τελικά ήρθε η συγκεκριμένη απόφαση, στην οποία αναφέρει ρητά ότι οι συμβάσεις των βιολογικών παραγωγών με τους πιστοποιητικούς οργανισμούς θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον πέντε ετών. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη προκήρυξη στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας, που είχε την τριετία στους νεοεισερχόμενους», προσθέτει.

«Αυτό αναφέρει ο Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 834/2007 και εμείς το λέγαμε από την στιγμή που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη. Ρωτάμε το ΥπΑΑΤ όλοι αυτοί οι παραγωγοί που έχουν υπογράψει τριετή σύμβαση τι θα πρέπει να κάνουν. Ακόμη θα πρέπει να σας επισημάνω ότι μέχρι σήμερα υπήρχε «κενό» στη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει ελέγχους ο ΕΛΓΟ Δήμητρα. Με την συγκεκριμένη απόφαση ο Οργανισμός αναλαμβάνει να διενεργεί «έκτακτους ελέγχους» στην αγορά», τονίζει.

- Διαφήμιση -

Με την συγκεκριμένη απόφαση καθιερώνεται…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.