Κερδισµένοι στο ταµείο και φέτος οι καρυδοπαραγωγοί του κάµπου

- Διαφήμιση -

Κερδισµένοι στο ταµείο βγαίνουν και φέτος οι καρυδοπαραγωγοί του κάµπου. Στη φετινή ξέφρενη κούρσα οι τιµές άγγιξαν τα 4, 20 ευρώ το κιλό στο κελυφωτό και οι καρυδοπαραγωγοί του νοµού Τρικάλων έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους. Ωστόσο παρά την επιτυχία, ο αριθµός δένδρων που έχει φυτευτεί στην Ελλάδα δεν καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Το γεγονός φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη σύστασης οµάδων παραγωγών.

Η μικρή προσφορά και αυξημένη ζήτηση δημιουργούν χώρο για νέους

- Διαφήμιση -

Τις φήµες για κορεσµένη αγορά καρυδιών στην Ελλάδα διαψεύδει ο γεωπόνος και ιδιοκτήτης φυτωρίου καρυδιάς στα Τρίκαλα, Βασίλης Σαργιώτης. «Ο αριθµός δένδρων που έχει φυτευτεί στην Ελλάδα έως σήµερα, δεν καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, που φτάνουν πλέον τους 20.000 τόνους» τονίζει ο ίδιος και συνεχίζει: «Σήµερα εισάγουµε 5.000 τόνους ετησίως, ενώ η ζήτηση για το ελληνικό ποιοτικό καρύδι είναι µεγάλη και από το εξωτερικό».

Ο κ. Σαργίωτης ως ειδικός αναλύει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να µπει στην καλλιέργεια: «Το κόστος εγκατάστασης ανά στρέµµα φτάνει τα 150-250 ευρώ για την προετοιµασία του αγρού και την αγορά των δενδρυλλίων. Σε αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς 50-80 ευρώ για το σύστηµα άρδευσης. Το κόστος συντήρησης…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.