Θεσμοθετήθηκαν οι αγορές βιολογικών με το νόμο νωπών

- Διαφήμιση -

Με τροπολογία που κατάρτισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και κατέθεσε στην βουλή ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο συζήτησης του σχεδίου για τα νωπά διαχωρίζονται οι αγορές των παραγωγών, σε συμβατικές και βιολογικής γεωργίας. Με την προτεινόμενη τροποποίηση εισάγεται ο διαχωρισμός των αγορών παραγωγών σε αγορές παραγωγών συμβατικής γεωργίας και αγορές παραγωγών βιολογικής γεωργίας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση.

Υπενθυμίζεται με στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε περιλαμβάνεται διάταξη για υποχρέωση πληρωμής των παραγωγών ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων εκ μέρους των χονδρεμπόρων, περιλαμβανομένων των super market, το αργότερο εντός 60 ημερών από την έκδοση του σχετικού τιμολογίου. Καθιερώνεται επίσης η υποχρεωτική επισήμανση επί των συσκευασιών γαλακτοκομικών, της προέλευσης του γάλακτος και ειδικότερα της χώρας άμελξης, επεξεργασίας και συσκευασίας. Τέλος, η υποχρεωτική αναγραφή σε όλα τα στάδια διακίνησης του κρέατος, από το σφαγείο έως την ταμειακή μηχανή του καταστήματος λιανικής, της χώρας γέννησης, εκτροφής και σφαγής του ζώου από το οποίο προέρχεται το κρέας.

- Διαφήμιση -

Το νομοσχέδιο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία καθώς…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.