Η απαίτηση υποβολής ΟΣΔΕ θέτει εκτός Σχεδίων νεοεισερχόμενους και χοιροτρόφους

Με πρώτη δήλωση ΟΣΔΕ από το 2019 και serrespost.gr Σχέδια Βελτίωσης κατώτατη έκταση de minimis λαϊκών Νέων Αγροτών
- Διαφήμιση -

Την πρώτη εβδοµάδα του Νοεµβρίου αναµένεται να βγει στον αέρα η προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης, µε τον οδηγό της πρόσκλησης ωστόσο να αφήνει εκτός δικαιούχων παραγωγικές οµάδες όπως χοιροτρόφους, πτηνοτρόφους και νεοεισερχόµενους αγρότες που εκ των πραγµάτων δεν υπέβαλαν ΟΣ∆Ε το 2017.
Το ζήτηµα για τις χοιροτροφικές µονάδες και τα πτηνοτροφεία, έγκειται στο γεγονός ότι ούτως ή άλλως δεν είναι υποχρεωµένες να κάνουν δήλωση ενιαίας ενίσχυσης, εφόσον δεν λαµβάνουν άµεσες ενισχύσεις. Έτσι, αυτόµατα αποκλείονται από το µέτρο εκσυγχρονισµού των αγροτικών εγκαταστάσεων, καθώς δεν τηρούν το σχετικό κριτήριο ένταξης.

Ως εκ τούτου, η Νέα Οµοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος µε παρατήρησή της (ένσταση τη χαρακτηρίζει) που υπογράφει ο πρόεδρός της, Ιωάννης Μπούρας, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης της προκήρυξης ζήτησε: είτε την εξαίρεση της προϋπόθεσης υποβολής ΟΣ∆Ε των χοιροτρόφων ή εναλλακτικά, τη δυνατότητα εκπρόθεσµης υποβολής ΟΣ∆Ε 2017, δυνατότητα που δόθηκε το προηγούµενο έτος στους υποψηφίους Νέους Αγρότες και µε δεδοµένο ότι µια εκπρόθεσµη υποβολή δεν θα επηρεάσει την κατανοµή των άµεσων ενισχύσεων και τον προγραµµατισµό καταβολής ενισχύσεων του Οργανισµού Πληρωµών.

- Διαφήμιση -

Μπλοκαρισµένο είναι επίσης το πεδίο ενίσχυσης για τους νεοεισερχόµενους στον κλάδο. Πρώτον γιατί, µερίδα εξ αυτών…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.