Μ.Τζελέπης: “Τρία χρόνια πολιτικές συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος και της αγροτικής παραγωγής”

Τζελέπης
- Διαφήμιση -

Ο Βουλευτής Ν. Σερρών και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης εισηγήθηκε του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής, Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», στην Ολομέλεια της Πέμπτης 12-10-2017.
Αρχικά, ο Βουλευτής σχολίασε τις εξελίξεις του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξήχθη στη Λάρισα, τονίζοντας ότι: «ήταν μία άσκηση δημοσίων σχέσεων και εξωραϊσμού της πραγματικότητας ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα. Όσο και να σας περιφρουρούσαν δέκα διμοιρίες ΜΑΤ για να κάνετε αυτόν τον διάλογο, δεν θα γλιτώσετε από την κατακραυγή και το μένος του αγροτικού κόσμου. Σας έχω πει επανειλημμένα ότι οι πολιτικές που εφαρμόσατε σ’ αυτά τα τρία σχεδόν χρόνια της διακυβέρνησή σας είναι το καταστροφικό Roundup για την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα».
Επιπροσθέτως, ο κ. Τζελέπης άσκησε δριμεία κριτική για την αγροτική πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. «Και επειδή τώρα τελευταία ακούμε πολλά για αγρότες του καναπέ, θα πρέπει να εξηγήσετε, κύριε Υπουργέ τι εννοείτε με αυτό. Θα ήθελα μόνο να σας υπενθυμίσω ότι οι δικές σας πολιτικές είναι αυτές που οδηγούν εκεί τον αγρότη. Γιατί κανένας αγρότης, με τη φοροεισπρακτική λογική σας και τη φορομπηχτική πολιτική σας, δεν μπορεί πια να παράξει, να καλλιεργήσει τα χωράφια του, δεν τον συμφέρει πια. Έχετε «τελματώσει» πια το αγροτικό εισόδημα. Θα αφήσουν όλοι τα χωράφια τους στην αγρανάπαυση, με αποτέλεσμα τη μείωση της αγροτικής παραγωγής, ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Έστω και την τελευταία στιγμή, αλλάξτε ρότα».
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής για το Νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι: «Το παρόν νομοσχέδιο για τη διακίνηση και εμπορία των ευπαθών αγροτικών προϊόντων, της σήμανσης του γάλακτος και τους κρέατος είναι ομολογουμένως ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να αγγίξει τα κακώς κείμενα στην εμπορία και πληρωμή των ευπαθών αγροτικών προϊόντων και στη σήμανση στο γάλα και στο κρέας.

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.